101 bračni par na valentinovskom prijamu

101 bračni par na valentinovskom prijamu

U prigodi Valentinova, gradonačelnik Ivan Vrkić priredio je tradicionalni svečani prijam za osječke bračne parove koji su prošle godine proslavili 50-u godišnjicu braka. Na svečanosti se okupio 101 par, koji su na dar dobili po 300 kuna.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što su parovi primjerom pokazali kako se može zajednički graditi budućnost mudrošću, strpljivošću i s puno ljubavi. Mlade je pozvao da ih u tome slijede.

A u Belišću će se održati svečana večera za 23 para koji slave zlatni i dijamantni pir. U svečanoj dvorani Kristal zabava uz prigodne darove i tamburaše počinje u 17 sati

Valentinovo će humanitarnom zabavom obilježiti udruga „Putevi milosti".  Najavljuju obilje plesa, pjesme, tombolu, natjecanje za najbolji plesni par i druga iznenađenja.  Prikupljeni prihod namijenjen je socijalno-ugroženim obiteljima u Osijeku i Županiji. Zabava u hotelu Royal počinje u 20 sati, a ulaznica stoji 25 kuna.

---

Danas je spomendan svetog Valentina, tradicionalni Dan zaljubljenih – vrijeme darivanja onih koje volimo. O sv. Valentinu pouzdano se ne zna gotovo ništa. Živio je u 3. st. Bio je biskup u Terni. Tada je kršćanstvo bila mlada religija a na vlasti je bio car Klaudije II. Car je zabranio ženidbu i zaruke vojnicima kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kod kuće. No svećenik Valentin potajno je vjenčavao one koji su to htjeli. Car ga je potom osudio na smrt. 

Pod utjecajem Zapada Valentinovo se danas pretvorilo u konzumeristički blagdan kojemu se najviše vesele trgovci. Kampanja trgovaca svake je godine sve agresivnija. Kamo se god okrenuli, teško možemo izbjeći crvenilo. I onda one zauzete zapeče savjest - što kupiti, koliko potrošiti?

U svakom slučaju, ako ste već zaljubljeni i ako želite baš na ovaj dan nekim ljupkim znakom pažnje iznenaditi 'odabranicu/ka srca svoga', ne dajte se obeshrabriti!