11. KulenDayz & KulenDayz Kidz

11. KulenDayz & KulenDayz Kidz

U Osijeku se od 6. do 8. rujna održava informatička konferencija KulenDayz, koja već 11 godina okuplja zaljubljenike u ICT. Uz teme namijenjene developerima, IT profesionalcima i projektnim menadžerima pripremljeni su posebni sadržaji za djecu – KulenDayz Kidz.

kulendayzkids.png"Kako je vrlo dobro poznato da na mladima svijet ostaje KulenDayz konferencija je to imala na umu pa tako i ove godine donosi KulenDayz Kidz. S veseljem 7. rujna dočekujemo mališane koje zanima svijet računala i interneta. Ova konferencija za male lumene i buduće IT stručnjake pruža im mogućnost hands-on učenja te da kroz igru razvijaju svoje sposobnosti. Veselost, znatiželja i razigranost naših najmlađih sudionika vodilje su pri osmišljanju programa za njih. Program traje od 9 do 15 sati, u 12 je ručak za sve prijavljene male sudionike, a na kraju programa bit će podjela diploma i nagrada. Sudjelovanje je besplatno", najavljeno je na službenoj stranici KulenDayza.
Ove se godine na konferenciji KulenDayz očekuje približno 700 sudionika iz Hrvatske i svijeta. Organizatori konferencije – MS Community, Osijek Software City, PMI Hrvatska i Poduzetnički inkubator BIOS – odlučili su zadržati prepoznatljivi koncept trodnevnog KulenDayza s 10 smjerova, 10 preconf treninga te 70 predavanja. Teme koje su pokrivene uključuju napredni razvoj aplikacija, cloud tehnologije, baze podataka, dizajn, igre, ITPro te iznimno popularnog projektnog menadžmenta.
"KulenDayz u mnogim se stvarima razlikuje od uobičajenih konferencija zbog svog stila. Dio program se odvija izvan klasičnih konferencijskih dvorana po metodi Chalk&Talk – bez projektora i interneta. Ova metoda je rijetka i neuobičajena za informatičke stručnjake, ali su je sudionici KulenDayza jako dobro prihvatili, jer omogućuje više interakcije, utjecaja na tijek predavanja, te izravnu komunikaciju", ističu organizatori kojima su se ove godine priključili Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Akademija za kulturu i umjetnost.