11 medalja za hrvatske samostrelce na SP u Osijeku

11 medalja za hrvatske samostrelce na SP u Osijeku 11 medalja za hrvatske samostrelce na SP u Osijeku

Svjetska prvakinja Valentina Pereglin

Završilo je 19. svjetsko prvenstvo u samostrelu koje se od utorka održavalo na osječkom Pampasu. Na natjecanju je nastupilo ukupno 200 samostrelaca iz 14 zemalja svijeta, a natjecali su se u disciplinama "match" i field".

Samostrelci Hrvatske nastupali su samo u "fieldu", a ostvarili su ukupno 11 medalja: 6 zlata, dva srebra i tri bronce. Još u četvrtak održano je natjecanje u ekipnoj konkurenciji, a zlatne medalje osvojili su kadeti, juniori i seniorke, dok su seniori u vrlo neizvjesnoj završnici osvojili srebrnu medalju iako su ostvarili identičan rezultat kao i zlatni Nijemci.

222_1684_img_4160.jpg U subotu su održana i pojedinačna finala, a Hrvatska je u "fieldu" imala čak 13 finalista. Osvojena su 3 zlata, dva srebra i tri bronce: Svjetski je prvak kod seniora postao Domagoj Pereglin, seniorki Valentina Pereglin, a u toj je konkurenciji Sanja Komar osvojila broncu. Odlični su bili juniori gdje su osvojene sve tri medalje: zlato Luka Štrbenac, srebro Martin Oborovečki i bronca Mihaela Oborovečki. U konkurenciji kadeta broncu je osvojio Borna Banovec.

Detaljnije rezultate možete pogledati na internetskoj stranici http://iau2017wch.osijek1784.hr/Default.aspx

Natjecanje je vrlo uspješno organiziralo Građansko streljačko društo 1784 Osijek, koje će najvjerojatnije biti domaćin i Europskog prvenstva u samostrelu 2020. godine. Odlučeno je to na skupštini Svjetske samostrelske unije (IAU) koja je održana u petak na Pampasu. Za predsjednika Svjetske samostrelske unije na četverogodišnje razdoblje izabran je naš Pero Stojnić.

Pero Stojnić

Domagoj Pereglin

Valentina Pereglin