11. Rock Marinfest

11.       Rock       Marinfest

Tradicionalni zimski rock festival "Rock Marinfest", nazvan po tragično preminulom gitaristu vinkovačke rock skupine Majke Marinu Pokrovcu, održat će se u petak, 28. prosinca u vinkovačkom klubu Vanilla. Prihod i ovog 11. Rock Marinfesta ići će za potrebe udruge osoba s invaliditetom Bubamara.

marinfest-plakat.jpgI ove će godine, najavljuje Ivan Grigić iz Bubamare, koja je i organizator festivala, Rock Marinfest obilježiti dobra glazba. A za nju će biti zaduženi vinkovački kantautor Darko Jakuš Jale i The Karambol, vinkovačka grupa nastala prije više od 30 godina i koja do sada nije propustila niti jedan Rock Marinfest, zatim vinkovačka Septica, u kojoj svira i poznati strip-crtač Dubravko Mataković, koji je autor i ovogodišnjeg plakata za Rock Marinfest.
Sudionici Rock Marinfesta biti će i dečki iz zarebačkog rock benda The Miceks, hip hoper Kandžija s bendom Gole žene te zagrebačko-vinkovački bend Kojoti.
"Sve je spremno i mogu jamčiti dobru zabavu", poručio je Ivan Grigić rekavši kako će prihod sa ovogodišnjeg Rock Marinfesta biti namjenjen otvaranju Buba bara čija se gradnja privodi kraju u Vinkovcima i koji bi svoja vrata posjetiteljima trebao otvoriti na proljeće. Riječ je o jedinstvenom projektu Udruge Bubamara koji se provodi pod sloganom "Ekstra kromosom za ekstra kavu". Buba bar će, naime, nakon otvorenja zapošljavati osobe s invaliditetom s ciljem njihova ravnopravnog uključivanja u društvo.