135 km dug Tour de Slavonia

135 km dug  Tour  de  Slavonia

Foto: FB Tour de Slavonia/Antonio Čmelak

U nedjelju, 13. svibnja u 10 sati u Donjem Miholjcu starta najduža biciklijada u regiji – 6. Tour de Slavonia. Biciklisti-rekreativci prijeći će 135 kilometara i proći kroz Našice, Bizovac, Osijek, Valpovo i Belišće.

tds-flayer-2018.jpg
"Prihvati izazov i pomakni vlastite granice", poručuju iz donjomiholjačkog Biciklističkog kluba Maraton team, organizatora biciklijade. Kako ističe Siniša Crnčan u svakom gradu (i u Bizovcu) sudionici će imati kraći odmor, bicikliste očekuje osvježenje – voće, sokovi, voda, a na nekim mjestima i kolači. "Biciklisti nam dolaze iz cijele kontinentalne Hrvatske - Zagreba, Siska, Koprivnice, Ivanićgrada, Kutine, Virovitice i svih slavonskih gradova. Značaj ove manifestacije je u tome što su to uglavnom biciklisti rekreativci, koji žele nešto vidjeti i doživjeti u našoj Slavoniji, naročito danas kada sve češće govorimo o cikloturizmu", kaže Crnčan.
Program i satnica:
9.00 Prijava biciklista (hotel Slavona Donji Miholjac)
9.30 Obraćanje predstavnika Osječko-baranjske županije te gradonačelnika Donjeg Miholjca
10.00 Start biciklijade
11.30 Našice
13.00 Bizovac
14.00 Osijek – Trg A. Starčevića (obraćanje predstavnika Grada, organizatora TDS-a, biciklisti se zadržavaju 20-30 minuta uz osvježenje)
15.30 Valpovo
16.00 Belišće
17.15 cilj – Donji Miholjac (ručak i dodjela prigodnih nagrada)