14.Vukovarski etno-sajam: Bogatiji nego ikada

14.Vukovarski etno-sajam: Bogatiji nego ikada 14.Vukovarski etno-sajam: Bogatiji nego ikada

foto: Grad Vukovar/ M.Šlafhauzer

Posljednji vikend u mjesecu rujnu rezerviran je za Vukovarski etno sajam. U 14. izdanju otvorio ga je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Ove godine Vukovarski etno sajam u središtu grada okuplja rekordni broj izlagača, uz iznimno bogate i raznovrsne sadržaje.

Vukovarski etno sajam tradicionalno organiziraju Grad Vukovar i vukovarska Turistička zajednica. Sajam je svečano otvorio gradonačelnik Ivan Penava istaknuvši zadovoljstvo činjenicom da taj događaj iz godine u godinu raste.

"Ove godine bilježimo rekordan broj izlagača, drago mi je što su stigli i iz susjednih županija i što upravo u Vukovaru predstavljaju najbolje od tradicijskih proizvoda, ali i hrane i pića. Vjerujem kako će na ovogodišnjem bogatom i raznovrsnom sajmu svatko pronaći ponešto za sebe"- rekao je Penava.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić podsjetila je da je Vukovarski etno-sajam nagrađen u okviru natječaja Suncokret ruralnog turizma za promociju tradicijskih proizvoda u kategoriji „Ruralno-turističke manifestacije“ za 2018. godinu, što govori o vrijednosti i kvaliteti ove manifestacije i popratnih sadržaja i programa.

Na sajmu sudjeluje čak 76 izlagača – od tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina i antikviteta do proizvođača hrane i pića, a samo neki od programa u sklopu sajma su Vukovar OktoBierFest, Okusi Hrvatske, susret folklornih društava Dunav svome gradu, besplatno turističko vođenje gradom, Dan nacionalnih manjina, koncerti tamburaških sastava Libero i Sremci, koncert hrvatske glazbene dive Vanne i brojni drugi prigodni programi i radionice za djecu.