17. Donjogradska kobasijada

17.  Donjogradska   kobasijada

Udruga proizvođača domaće slavonske kobasice Donjogradski kobasičar u subotu, 15. veljače organizira 17. Donjogradsku kobasijadu - ocjenjivanje domaćih slavonskih kobasica i kulenovih seka. Atmosferu će u prostorijama Športskog društva Olimpija i Caffe bara Petica dodatno ugrijati TS Hrvatski sokol.

Ovi se suhomesnati proizvodi vrednuju u pet stavki: izgledu, teksturi, presjeku, okusu i mirisu.
Uz ocjenjivanje domaće slavonske kobasice i kulenove seke te proglašenje pobjednika, održat će se izložba i degustacija svih uzoraka.
Donjogradska kobasijada je najstarije natjecanje u ocjenjivanju domaće slavonske kobasice u Hrvatskoj na kojem tradicionalno sudjeluju proizvođači ove slavonske delicije iz cijele Slavonije kao i gosti iz Bosanske Posavine, a u ocjenjivanje je nakon kobasica nekoliko godina kasnije uvrštena i kulenova seka.
Udruga proizvođača domaće slavonske kobasice Donjogradski kobasičar okuplja četrdesetak proizvođača ove slavonske delicije među kojima je i dio registriranih proizvođača za tržište. Udruga je u proteklim godinama održala niz izložbi i degustacija širom Hrvatske.