193. obljetnica rođenja dr. Ante Starčevića

193. obljetnica rođenja dr. Ante Starčevića 193. obljetnica rođenja dr. Ante Starčevića

U povodu 193. obljetnice rođenja Oca Domovine i utemeljitelja Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčevića, predsjednik Stranke Daniel Srb i članovi položili su vijenac podno spomenika dr. Ante Starčevića na sredšnjem osječkom trgu koji nosi njegovo ime.

Predsjednik Stranke Daniel Srb najavio je sutrašnje polaganje vijenca na Starčevićevu grobu u Šestinama te je pozvao sve pravaše da im se u tomu pridruže.
Na pitanje koliko se u današnjoj politici baštini i cijeni ostavština dr. Ante Starčevića, Daniel Srb je rekao kako se na političku ostavštinu i državotvornost mnogi žele nadovezivati, nadograđivati i koristiti u vlastite političke svrhe, ali je suštinsko pitanje tko tu politiku ima hrabrosti provoditi. Što bi Otac Domovine rekao o načinu ulaska Hrvatske u EU gdje je praktično bez volje većine hrvatskog naroda Hrvatska pristupila Europskoj uniji, o prodaji INE ili nekih drugih nacionalnih resursa, upitao je Srb te odgovorio kako to sigurno nebi odobravao. Pitanje je što Hrvatskoj čine oni, koji su zagovornici takve politike prodaje svega pa i Hrvatske zbog osobnih i nekih drugih interesa, ili komadića vlasti - to je tragedija. Mi nećemo, nastavimo li tako biti narod koji će biti u stanju očuvati vlastitu državu, naglašava Srb te dodaje da je to temeljna politika Oca Domovine  koji se, upravo protiv toga, borio tvrdeći da smo mi Hrvati kao narod u stanju imati vlastitu državu i da nam ona u konačnici može i treba osigurati prosperitet. 

Daniel Srb