2. DOVIK @FERIT, Dan otvorenih vrata i dan karijera

2. DOVIK @FERIT, Dan otvorenih vrata i dan karijera 2. DOVIK @FERIT, Dan otvorenih vrata i dan karijera
dekan Drago Žagar dekan Drago Žagar

Foto: Stjepan Filipović

Na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija održan je drugi DOVIK @FERIT, Dan otvorenih vrata i dan karijera na kojem se moglo razgledati sve ono što nudi fakultet, ali i tvrtke u kojima bi se mogli zaposliti nakon završetka studija.

"Ove godine organiziramo Dan otvorenih vrata i dan karijera gdje na neki način pokušavamo povezati naše buduće studente i trenutne studente s poslodavcima. U prostoru fakulteta 26 tvrtki predstavlja svoje područje djelovanja i predstavlja se našim studentima, ali i srednjoškolcima koji također, pored mogućnosti studiranjana fakultetu, vidjet će i koje su mogućnosti i perspektive zaposlenja nakon što završe fakultet", rekao je dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Drago Žagar.
U odnosu na prošlogodišnji, znatno je veće zanimanje tvrtki i srednjoškolaca koji organizirano ali i onih koji samostalno dolaze. Broj tvrki se ove godine povećao za 50 posto što je dobar pokazatelj interesa tvrtki i potreba tržišta rada za radnom snagom koju obrazuje ovaj fakultet.
"Na ovaj način pokušavamo predočiti našim budućim studentima, srednjoškolcima, koji su to studijski programi koje fakultet nudi, nastojimo se bliže povezati s poslodavcima kako bismo vidjeli njihove potrebe i kako bi zajednički uticali na oblikovanje studijskog programa koji će biti prilagođen tržištu rada i koji će na određeni način upravo one potrebe srednjoškolaca, naših budućih studenata, ispunjavati kako bi oni bili što bolje pripremljeni za tržište rada", naglasio je dekan Žagar.