2. Kalorifer fest u Đakovu

2.  Kalorifer  fest  u  Đakovu

Kalorifer je zimski festival Udruge za promicanje urbane kulture A.R.L.A. iz Đakova. Prošlogodišnje, prvo izdanje, ispunilo je sva očekivanja, kako organizatora, tako i posjetitelja. . .

Ove godine startali su 28. studenog 2019., promocijom knjige „Približavanje zore: Put 88 hramova“ autorice Maje Klarić u Rock baru King, a nastavili s programom kroz prosinac. 

Nakon novogodišnje pauze, program se nastavlja 4. siječnja 2020. već tradicionalnim 4. Danom stvaralaštva. Dan stvaralaštva već nekoliko godina okuplja mlade pjesnike amatere te glazbenike kantautore, s ciljem popularizacije autorskog djelovanja među mladima, te općenito popularizacijom poezije i autorske glazbe u društvu. Program ima dva dijela: radionicu reciklirane poezije koju će voditi Marta Džaja, a koja će se održati u Gradskoj knjižnici I čitaonici Đakovo s početkom u 10.30 sati, dok se večernji program odvija u Rock baru King od 20 sati, a činit će ga nastupi mladih đakovačkih pjesnika amatera, dok će u glazbenom dijelu programa nastupiti kantautor Ivan Ščapec, umjetničkog imena Eine.

Krajem siječnja, Kalorifer nam donosi još dva događanja. 25. siječnja 2019. u Centru za kulturu Đakovo imat ćemo priliku vidjeti izložbu slika Astrid Jakšić te izložbu fotografija Nikoline Bujanić, pobjednice ARLA-inog natječaja “Foto-Arla” koji se održao prošlog ljeta.

Dva dana kasnije 27. siječnja 2019., festival zatvaramo promocijom zbirke poezije “Trideset deveti maj” pjesnika Marka Tomaša. Promocija će se održati u Rock baru Fontana s početkom od 20 sati, a moderatorica će biti Marta Džaja.


2019_12_11_kalorifer_490.jpg