2. Otvoreno prvenstvo u roštiljanju „Grill Slavonica“

2. Otvoreno prvenstvo u roštiljanju „Grill Slavonica“

Gastro manifestacija - 2. Otvoreno prvenstvo u roštiljanju "Grill Slavonica" bit će održano na izletištu i ribnjaku u Zarilcu u nedjelju, travnja 2019. godine. Pogledajte što se sve priprema na ovoj zanimljivoj manifestaciji.

Organizatori su Udruga za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega, Tjednik KRONIKA požeško-slavonska i ŠRD „Londža“ Zarilac, a pokroviteljstva su se prihvatili gradovi Pleternica i Požega, Požeško-slavonska županija, te drugi gradovi, općine, obrti i tvrtke.

Ovakve manifestacije održavaju se u još nekoliko gradova u Hrvatskoj, jako su dobro posjećene i medijski popraćene, te su u svakom slučaju turistički događaj i mjesto okupljanja velikog broja natjecatelja, sudionika i posjetitelja.

"Kako smo na 1. natjecanju imali 66 ekipa natjecatelja sa šireg područja Slavonije, iz susjednih županija, svakako očekujemo ove godine i više ekipa i sa šireg područja Hrvatske. Na samom mjestu događanja organizirat će se i etno sajam lokalnih OPG-ova, proizvođača hrane i domaće radinosti, a bit će i cilj Biciklijade koja starta iz Pleternice a bicikle voze cijele obitelji. Ujedno ovim događanjem otvaramo sezonu roštiljanja koja uvijek počinje u svibnju s dolaskom lijepih i toplih proljetni dana, kada svi žele izaći u prirodu nakon duge zime.
Ekipe koje se sastoje od najmanje 4 do 8 osoba trebaju donijeti roštilj, začine i svoju tajnu dobrog roštilja a organizator osigurava pet vrsta mesa za pripremu ćevapa, pljeskavica, vratnog kotleta, ražnjića i roštiljske kobasice, ukupno tri kg mesne sirovine, te drva i ugljen za roštilj. Nakon pravilnog mariniranja mesa i pripremanja prave smjese od mljevenog mesa, ekipa će ispeći meso na roštilju, na pladnju servirati uz garniranje i ukrašavanje svoga roštilja koje ide na ocjenjivanje. Prosudbena komisija ocijenit će i nagraditi tri najbolja roštilja, te najbolju prezentaciju roštilja", ističe organizator Vladimir Protić.

PROGRAM:
od 10 sati - okupljanje ekipa, uređenje mjesta za roštiljanje,
11 sati -  zaduženje mesa, priređivanje paca, pravljenje mješavine i paljenje roštilja,
11,30 - doček biciklijade iz pravca Pleternice

12 sati - početak roštiljanja mesa, uređenje i garniranje roštiljanog mesa na pladnjeve,
13 sati - ocjenjivanje kvalitete roštilja i objed za ekipe, njihove goste i posjetitelje
14,30 - proglašenje pobjednika a u nastavku zabava uz TS Satir do večernjih sati.

 

 plakat-grill-slavonica.jpg