21. Pannonian Challenge "Stari datum, novi doživljaj"

21. Pannonian Challenge "Stari datum, novi doživljaj"

“Stari datum, novi doživljaj” moto je ovogodišnjeg ekstremnog sporta Pannonian Challenge koji će se (ipak) održati u novom terminu, od 12. do 16. kolovoza u Osijeku. Ovu su manifestaciju organizatori na Pannonian Challenge Touru predstavili u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu.

Na službenim stranicama Pannonian Challengea najavljena su sportska natjecanja - BMX, skate, inline i romobil, dok se popratni program tek očekuje.
Glavni organizator Pannoniana Jurica Barać pojašnjava smisao ovogodišnjeg mota "Stari datum, novi doživljaj": „U novom terminu nas očekuje i potpuno novi doživljaj samog Pannoniana koji će u fokus staviti ono što je DNK ovog eventa – na sport, na jak televizijski i internetski prijenos te na interakciju s nama najdražom publikom na jedan nov način. Novi doživljaj znači kako zbog sigurnosti svih nas koncerti neće biti održani u obliku koji pamtimo do sada već također u jednom novom izdanju, a mogućnost dolaska publike na sam događaj u Skate park odrediti će epidemiološke mjere koje budu vrijedile u tom trenutku. Za sada sve naznake govore kako će ove godine najbolje ljeto biti u Osijeku,“ uvjeren je Barać.
“Zahvaljujući odličnoj reakciji naše Vlade, stručnjaka, medicinara i svih uključenih u suzbijanje COVID-a, Pannonian Challenge savladao je najveći izazov – izazov otkazivanja, i tako postao jedno je od rijetkih natjecanja u svijetu i urbanim sportovima koje će se održati ove godine. Kako prebacivanje termina ne bi preteško palo našoj vjernoj publici, za novi termin odabran je njima dragi „stari“ termin, odnosno od 12. do 16. kolovoza“, rekao je Barać, glavni organizator Pannoniana, koji će se održati na istom mjestu – u osječkom skate parku na lijevoj obali Drave, najsuvremenijem i najopremljenijem skate parku u Europi.
„Pannonian Challenge želi, mora i ide dalje! Nalazimo se u najtežem trenutku za sportsku, kreativnu i event industriju, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Otkazani su brojni događaji i svijet sporta ne pamti ovako teške trenutke. Danonoćno radimo na prilagodbi našeg festivala situaciji i sigurnosti svih nas koja nam je prioritet. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim cijelom timu, ali i partnerima koji su nas zajedno s Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom snažno poduprijeli da preživimo ove teške trenutke i pošaljemo snažnu poruku – zajedno možemo sve!“ dodao je Barać.
pannonian-iz-zraka.jpg