22. Pannonian challenge od 11. do 15. kolovoza u Osijeku

22. Pannonian challenge od 11. do 15. kolovoza u Osijeku

Foto: Stjepan Filipović

22. Pannonian challenge, međunarodno natjecanje u ekstremnim sportovima, koji će se održati od 11. do 15. kolovoza u Osijeku, predstavljen je na konferenciji za novinstvo .

"Ispred nas je, ja vjerujem, jedan optimizam, koji se vidi u svijetu i sportu, priča se pokreće, Olimpijske igre će se dogoditi, samim time Panonnian challenge koji će od 11. do 15. kolovoza okupiti sportaše iz cijelog svijeta, naše volontere, prijatelje i nadam se publiku u što većem broju i da ćemo opet imati fenomenalan, zabavan i onakav, kakav to treba biti, Pannonian challenge. Idemo sa BMX skejterom i rolama kao standardnim disciplinama, svakako će biti opet romobil u malo ozbiljnijem izdanju, breakdance, grafiti, a za publiku pripremamo tribine i vjerujem da će biti kao što je to bilo 2019. i godina prije," rekao je voditelj projekta Jurica Barać.
"Pannonian je emocija, Pannonian su neki novi klinci koji su gradili Panonnian sve 22 godine koje su iza nas, dakle od davne 1999. godine. Pannonian su klinci kojima su Jura, volonteri u Pannonianu uzori. Pannonian su klinci Osječani i Osječanke koji prate skatere, rolere, ekipu na BMX-u kojima su oni uzor i koji jednoga dana, kroz iduću godinu možda čak i ovo ljeto i naredne generacije, žele braniti ekstremni sport na skate parku u gradu Osijeku, braniti grad Osijek i osvajati medalje u gradu Osijeku i naravno diljem svijeta. Jedna odlična pozitiva, odlična priča koja se događa u našem gradu i šalje odličnu atmosferu izvan našeg grada, diljem cijele planete. Mi kao Grad smo ponosni imati u gradu Juru, volontere i ekipu Pannonan challenga sve 22 godine i imati najveći regionalni festival ekstremnog sporta, urbane kulture i urbane glazbe u gradu Osijeku. Još jednom čestitke i držim palčeve uistinu da ovo ljeto od 11. kolovoza nadoknadimo prošlu godinu bez publike i da ove godine na tribinama u osječko skate parku navijamo duplo više i duplo jače", istaknula je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.
"Sport je nevjerojatno bitan za razvoj našeg društva i svi mladi i stari, oni malo manji i oni malo stariji trebaju se sportom baviti ako je to moguće jer sport može riješiti puno onih stvari koje društvo, škola i obitelj ne uspiju riješiti. Pannonian challenge je jedno od takvih događanja, ne samo kao takav i kao jedna nova vrsta ekstremnog sporta nego i nešto što daje Osijeku i Osječko - baranjskoj županiji vidljivost van Hrvatske, Europe i svijeta i ta vidljivost daje druge dobrobiti županiji i gradu Osijeku a to je vidljivost kroz turističke dolaske, gospodarske i druge aktivnosti koje se događaju nakon Pannoniana koji će, nadam se, i ove godine uspjeti okupiti najbolje, najkvalitetnije svjetske natjecatelje i naravno najveći broj gledatelja ako nam to epidemiološka situacija dozvoli, a nadam se da hoće, naglasio je osječko - baranjski župan Ivan Anušić.

 

Ivan Anušić

Jurica Barač

Žana Gamoš