26. Festival glumca

26.     Festival        glumca

foto: press služba Festivala glumca

Na 26. Festivalu glumca koji će se se od 10. do 19. svibnja održati u pet gradova Vukovarsko-srijemske županije najboljih 17 predstava hrvatske kazališne produkcije izabrala je Mirela Brekalo Popović. Ovogodišnji grad - domaćin je Otok.

Svečano otvaranje festivala je u subotu, 11. svibnja u 20 sati, kada će biti izvedena predstava "Samo preko njega mrtvog" u kojoj igraju Rene Bitorajac i Jan Kerekeš.
Sedamnaest predstava po izboru Mirele Brekalo-Popović pratit će Ocjenjivački sud u sastavu: Ankica Dobrić, Trpimir Jurkić i Vladimir Vidrić - Flika. Oni će dodijeliti nagrade četiri ravnopravne Nagrade Fabijan Šovagović za najbolja umjetnička ostvarenja: dvije glumice i dva glumca; jednu Nagradu Ivo Fici za najbolje umjetničko ostvarenje mladog glumca do 28 godina jednu; jednu Nagradu Nada Subotić za najbolje umjetničko ostvarenje mlade glumice do 28 godina (dodjeljuje se od jubilarnog, 25. festivala glumca 2018.g.); jednu Nagradu Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade (dodjeljuje se od 2008.g.); jednu Nagradu Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini (dodjeljuje se od 2010.g.); jednu Nagradu Zvonimir Torjanac za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca i jednu Nagradu Ivo Gregurević za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu. Glumca Ive Gregurevića organizatori i sudionici prisjetit će se i na Danu sjećanja na Ivu Gregurevića u petak, 17. svibnja u Donjoj Mahali.  
Domaćin festivala Žarko Potočnjak s Festivalom je od njegovih početaka, a Dan domaćina održat će se  15. svibnja.

Raspored svih događanja i dodatne informacije nalaze se na poveznici: 
https://drive.google.com/file/d/1KqPWC4QeGaBuiIaE4oZTePl68A-nU-ie/view

Plakat 26. Festivala glumca:
https://drive.google.com/file/d/0B_SqHM4kaxLrNlJ4SE1zaVRGSzBYd2RxS2w1cUZ6eVkwbzY4/view