3. Bistrigin – Prvenstvo Panonije u piciginu

3. Bistrigin – Prvenstvo Panonije u piciginu

Na bistrinačkoj plaži na Dravi u subotu, 17. kolovoza održava se Bistrigin – treće Prvenstvo Panonije u piciginu. Na ocjenjivanju će biti i roštilj majstori koji mogu osvojiti naslov Najkarabatak majstora. Natjecanja kreću od 15 sati.

Sada već svjetski poznata izvedenica picigina na jednoj od najljepših plaža na Dravi po treći puta poziva sve ljubitelje prirode, zelenila, rijeka i ljudi da dođu i zaigraju se lopticama. "Osim turnira posjetitelji se mogu okušati u roštiljanju (kara)batkova te odnjeti titulu Najkarabatak majstora svih riječnih plaža dunavskog slijeva. Cijelu sportsko-hranidbenu priču zaokružit ćemo fantastičnim zvukom DJ Umba koji nam dolaze s mnoštvom ploča od kojih tijelo ne zastakuje ritmovati", najavljuju iz Karašicke republike, koja organizira Bistrigin.
Prijave ekipa na 0989373256 (Mislav) ili karasicka.republika@gmail.com ili facebook stranicu/inboks/event Karašicke Republike ili na licu mjesta pola sata prije rezanja vrpce. Kotizacija je 50 kuna po ekipi (5 igrača).
"Pravila igre i stručni sud su isti kao i lane: ocjenjuje se tehnika, izdržljivost i ljepota stila i slične umjetničke kategorije jer pobjednika u piciginu nema", kaže Mislav Matišić i dodaje. "Sudjelovanje na prvenstvu u piciginu je na vlastitu odgovornost, svi znamo koliko je Drava opasna stoga vas molimo za umjerenost u vratolomijama, jelu i piću."
"Budite treći pobjednici Bistrigina u povijesti! Čagajte na dravskom plažnom tulumu", glasi pozivnica organizatora.