36. Novogodišnja utrka preko osječkih mostova

36. Novogodišnja utrka preko osječkih mostova

Foto: Facebook GSSR "Sport za sve" Osijek

Gradski savez za sportsku rekreaciju "Sport za sve" Osijek i ove godine organizira Novogodišnju utrku. Start je u utorak, 1. siječnja 2019. u 12 sati. Novogodišnja je utrka i prva od 12 aktivnosti akcije "Zdravko je krenuo 2019.".

"Utrka se održava 36. put i nastavak je tradicije okupljanja sportaša, sportskih djelatnika i građana na prvoj sportskoj priredbi u nadolazećoj godini s isključivim ciljem razmjene čestitki i sportskog pozdrava gradu Osijeku, dok je natjecateljski dio ovog okupljanja u drugom planu", ističu organizatori.
Trči se u osamnaest kategorija – staza za najmlađe je 400 metara, dok srednjoškolci, studenti, rekreativci i sportaši trče puni krug oko mostova. Start i cilj su na istom mjestu – na šetalištu ispred VK Iktus. I ove se godine građani mogu natjecati u posebnoj kategoriji "Zdravko je krenuo" u dužini 500 m. "Ova je kategorija namjenjena građanima koji nisu u mogućnosti istrčati puni krug oko mostova bilo zbog godina, nedostatka kondicije ili nečeg drugog, a ako im putem ponestane snage mogu jednostavno do cilja dohodati", kaže Gordana Veselić iz saveza "Sport za sve" i dodaje da pobjednika ima koliko i kategorija, za koje je nagrade osigurao sponzor, a troje najuspješnijih po kategoriji dobit će medalje.
Natjecatelji se prijavljuju na dan utrke ispred veslačkog kluba Iktus od 11,00 do 11,45 sati.
Gradski savez za sportsku rekreaciju «Sport za sve» uz pomoć Gradskog društva Crvenog križa  i Školskog športskog saveza,  pod pokroviteljstvom Grada Osijeka  i uz sponzorstvo „Ferivi Co d.o.o.“, nastavlja tradiciju koju je Savez započeo 1982. godine. Novogodišnja se utrka nije održala jedino tijekom ratnih godina (1992. I 1993.).