"4. Osijek Trophy" bit će posljednja provjera uoči nove sezone

"4. Osijek Trophy" bit će posljednja provjera uoči nove sezone "4. Osijek Trophy" bit će posljednja provjera uoči nove sezone
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Nakon dramatične završnice prošle sezone, ŽRK Osijek u predstojećoj planira pomak prema gornjoj polovici ljestvice. Igračice su odradile pripreme, a posljednje će provjere biti na međunarodnom rukometnom turniru "4. Osijek trophy" koji će se održati u subotu 7. rujna u Zrinjevcu.

Stav Uprave kluba je da bi ekipa, s obzirom na dolazak novih igračica, te iskustvo iz prošle sezone, trebala imati kvalitetu koja bi jamčila za plasman među prvih 6 ekipa - istaknuto je, među ostalim, na današnjoj konferenciji za novinare ŽRK Osijek. Predsjednik kluba Damir Pećušak napomenuo je kako je uprava nastavila raditi tamo gdje je stala prošle sezone: "Nastavljamo osnaživati klub na svim pozicijama. Što se igračkoga kadra tiče tu su nove igračice Sara Sablić i Anđela Milas, a što se tiče strukture kluba imamo i novi Nadzorni odbor. Njegov je predsjednik dr. Dalibor Divković i vrlo smo ponosni na činjenicu što je on s nama. Nastavljamo na pozicioniranju kluba tamo gdje bi on trebao biti, a to je pri vrhu hrvatskog rukometa", rekao je Pećušak i istaknuo da se radi i na financijskoj stabilizaciji kluba te su ugovoreni i novi sponzori.

Trener Jasmin Mrkonja zadovoljan je odrađenim pripremama kao i pojačanjima: "Osijek bi trebao biti neosvojiva tvrđava za većinu ekipa iz prve lige osim naravno Podravke i Lokomotive. Što se tiče utakmica u gostima tu ćemo morati početi donositi bodove i sa strane jer ova ekipa više nije neiskusna. U igračkom smislu smo ojačani tako da očekujem da ćemo u utakmicama s rivalima, koji su tu negdje naše kvalitete, ići na pobjedu", rekao je Mrkonja.

img_20190905_101043.jpg Novopridošla igračica iz Splita, U19 reprezentativka Hrvatske, Sara Sablić zadovoljna je dolaskom u Osijek, ali i trenutačnom formom ekipe: "Prije svega sam došla u Osijek zbog napretka jer u Splitu jednostavno nisam imala dovoljno minutažu. Mislim da je za mladog igrača potrebno igrati kako bi se razvijao, a tu su mi ponudili igru. Ja sam to prihvatila i to je glavni razlog što sam došla u Osijek. Ekipa me odlično prihvatila i cure su odlične prema meni. Što se tiče treninga, u početku je bilo stvarno jako naporno, ali prošli smo taj najteži period. Sad ide igra i nema zabavniji dio. Mislim da ovo jedna odlična ekipa i da stvarno imamo šanse biti među prvih šest i da ostvarimo naše ciljeve", rekla je Sablić.

img_20190905_095917.jpg

Sportski direktora kluba Gorana Crnova najavio je predstojeći međunarodni rukometni turnir "4. Osijek trophy" koji će se održati u subotu, 7. rujna, u Zrinjevcu: "Osnovni cilj međunarodnog turnira "4. Osijek trophy" je jedno kvalitetno druženje, a osim toga ovim će se utakmicama pred početak sezone pokušati dostići neki vrhunac forme. Turnir će osim toga trenerima pokazati gdje su sa svojim ekipama i na koga mogu računati. Svake godine podižemo ljestvicu samog turnira tako da mogu najaviti da će biti live stream svih utakmica, od početka a mlađim kadetkinjama pa do završetka sa seniorkama. Inače na turniru sudjeluje 8 ekipa: mlađim kategorijama su to Cerna, Brod, mlađa ekipa Vrbasa i mi, a u seniorskoj konkurenciji: Vrbas, Sesvete, Krivaja Zavidovići i mi", rekao je Crnov.