40 novozaraženih u Slavoniji - čak 31 u Vukovarsko-srijemskoj županiji

40 novozaraženih u Slavoniji - čak 31 u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: HRT/Marija Petrinović

Prema izvješćima županijskih stožera civilne zaštite u Osječko-baranjskoj dvije su osobe preminule. Sedam je novozaraženih, u Virovitičko-podravskoj dvoje, dok u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj nema novih slučajeva zaraze. I danas je rekorder Vukovarsko-srijemska županija s 31 novooboljelih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata 31 je nova osoba pozitivna na koronavirus - 10 iz Vinkovaca, 5 iz Cerne, tri iz Nuštra, po dvije iz Andrijaševaca, Ivankova, Otoka i Vrbanje te po jedna iz Posavskih Podgajaca,  Tovarnika, Vođinaca i Županje. Među pozitivnima od 107 testiranih u protekla 24 sata je i jedan strani državljanin koji boravi u Posavskim Podgajcima. Zbog COVID-a19 hospitalizirano je deset pacijenata, dok se 203 osobe nalazi na kućnom liječenju. Među zaraženima je i 19 djelatnika iz zdravstvenog sustava (5 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 4 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 407, od kojih je 191 osoba izliječena, a 3 osobe su preminule.
U samoizolaciji na području županije je 598 osoba, od kojih su 44 djelatnici zdravstvenih ustanova (8 liječnika, 9 medicinskih sestara/tehničara, 21 drugi zdravstveni radnik i 6 nezdravstvenih radnika).
Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano 190 osoba od kojih je sedam pozitivno na koronavirus. Riječ je o 4 osobe s područja Osijeka te po jednoj s područja Belog Manastira, Našica te Ispostave Valpovo-Donji Miholjac. Dvije su osobe preminule, 1935. i 1939. godište i obje su imale značajne komorbiditete, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite.
Na području Virovitičko-podravske županije dvoje je novozaraženih koronavirusom. Istodobno se devetero ljudi oporavilo, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.
"Apeliramo na odgovorno epidemiološko ponašanje, posebno na većim okupljanjima koja su se pokazala kao izvorište zaraze", istaknuo je dr. Miroslav Venus član Stožera civilne zaštite VPŽ i ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije. "Dvoje novooboljeli su muškarac i žena, zarazili su se na jednom grupnom okupljanju u jednoj od susjednih županija, srednje su životne dobi i s blaže izraženim simptomima bolesti. Nalaze se u kućnoj samoizolaciji", izvijestio je Venus. Na području Virovitičko-podravske županije trenutno je osmero zaraženih i svi se nalaze na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 49 osoba. Od početka epidemije, broj testiranih je 2.136, 30 osoba je zaraženo koronavirusom, dvadeset i jedna osoba se oporavila, a jedan muškarac je preminuo.
U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima devet aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 16 osoba. Ukupno je testirano 3720 osobe. Na posljednjem testiranju bilo je 28 uzoraka, svi uzorci su bili negativni.
U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nisu zabilježene nove osobe pozitivne na virus SARS-CoV-2, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije i dalje iznosi 157, dok je broj aktivnih slučajeva 14 (3 osobe manje u odnosu na prethodni dan). Hospitalizirane su dvije osobe sa srednje teškom kliničkom slikom (isto stanje kao i jučer). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 68 osoba (5 osoba manje u odnosu na prethodni dan).