400 sudionika na 37. Novogodišnjoj utrci u Osijeku

400 sudionika na 37. Novogodišnjoj utrci u Osijeku

tekst i foto Sport za sve Osijek

U organizaciji Gradskog saveza za sportsku rekreaciju "Sport za sve" Osijek, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i uz sponzorstvo Ferivi d.o.o., uspješno je završena 37. Novogodišnja utrka koja je bila prva od 12 godišnjih aktivnosti akcije "Zdravko je krenuo".

Vrijeme je danas bilo idealno za trčanje, stoga se ispred veslačkog kluba Iktus na startu utrke okupilo oko 400 sportaša, rekreativaca, učenika, predškolaca, sportskih radnika i prijatelja sporta. Svi su oni, istrčavši svatko svoju dionicu prema izabranoj kategoriji, na ovaj način uputili tradicionalan sportski pozdrav našem divnom gradu. Start utrke pucnjem je obilježila zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, a pobjednika je bilo upravo onoliko koliko i kategorija – ukupno osamnaest. Nagrade sponzora i medalje organizatora za troje prvoplasiranih u svakoj kategoriji uručili su Darko Dumančić, voditelj Odsjeka za sport Grada Osijeka i Anica Biloš, predsjednica Gradskog saveza za sportsku rekreaciju "Sport za sve" Osijek. Rezultati utrke dostupni su ovdje: https://bit.ly/2u7BB4h.

81014066_629160824570645_5040703253583495168_o.jpg Novogodišnja utrka prva je od 12 godišnjih aktivnosti akcije "Zdravko je krenuo". Kroz godinu, svakog se mjeseca održava jedna Zdravkova aktivnost, a sve su aktivnosti izabrane na način da svatko može u njima sudjelovati i za građane su potpuno besplatne. Za svaku aktivnost sudionici u svoju Zdravkovu člansku iskaznicu dobivaju po jednu naljepnicu, a kada skupe šest naljepnica ulaze u konkurenciju za vrijedne nagrade koje će se dodijeliti na posljednjoj Zdravkovoj aktivnosti, u prosincu 2020. godine.