41-godišnjak divljao u Krapinskom naselju

41-godišnjak divljao u Krapinskom naselju 41-godišnjak divljao u Krapinskom naselju
Foto: OsijekNews.hr Foto: OsijekNews.hr
Foto: OsijekNews.hr Foto: OsijekNews.hr

Foto: OsijekNews.hr

Krapinsko su naselje danas "okupirali" policajci - nešto poslije 17 sati 41-godišnji muškarac oštetio je nekoliko automobila, a kada je došla policija, prema izjavama očevidaca, prijetio je da će ih dići u zrak. U 18,07 policajci su ga uspjeli svladati te je odvezen kolima Hitne pomoći.

Nakon oštećenja automobila, građani su pozvali policiju koja je došla na mjesto događaja, a 41-godišnjak je pružio otpor i zatvorio se u stan, odbijajući bilo kakav kontakt s policijskim službenicima. U jednom trenutku je s prozora na prvom katu na policijski auto počeo bacati namještaj. 
U stanu nije bilo nikoga osim njega, tako da talačke krize, kako su javljali pojedini portali, nije bilo. 
"Policija je blokirala ulaz u Krapinsko naselje.  Na mjesto događaja, osim temeljne, pozvana je i specijalna policija u punoj spremi. U jednom trenutku je preko klima uređaja kroz prozor 41-godišnjak izašao na nadstrešnicu iznad ulaznih vrata zgrade. Policajci su mu prislonili i ljestve i prvo se opirao i glasno vikao, no nakon kratkog vremena smirio se i razgovarao s policajcima. U jednom trenutku tražio je od policajaca cigaretu te su mu je dali. Nakon toga naslonio se i pričao s njima i nije primijetio policajca koji je uspio doći mu s leđa, otvoriti prozor i uhvatiti ga. Iako se 41-godišnjak opirao i vikao, policajci koji su bili na tlu odmah su se popeli ljestvama na nadstrešnicu na kojoj je stajao i pomogli kolegi da ga svladaju. Odmah nakon toga spustii su ga u prizemlje i u pratnji policijskih specijalaca stavili su ga u kola Hitne pomoći. Cijelo to vrijeme je vikao "Pustite me!", piše Glas Slavonije. 
!Policija je oko 15,30 sati dobila dojavu da u Krapinskom naselju netko razbija vozila, nakon čega su policajci   došli na mjesto događaja, gdje su pokušali uspostaviti kontakt s osumnjičenikom, koji ih je u tome spriječavao. Potom je pozvan tim specijalne policije s pregovaračem", rekao je novinarima nakon policijske intervencije zamjenik načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Darijo Premec.
Osumnjičenik je savladan nešto poslije 18 sati, a sada slijedi očevid, kriminalističko istraživanje te utvrđivanje štete, jer je osumnjičenik tijekom intervencije neke stvari bacao kroz prozor, navode u policiji.
Iz Policijske uprave  su opovrgnuli napise nekih medija o navodnoj talačkoj krizi, jer je, po dosadašnjim spoznajama, osumnjičenik bio sam u stanu, te su izvijestili kako tijekom intervencije nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen.