5. Rendez-vous au cinéma u Uraniji

5. Rendez-vous au cinéma u Uraniji

U osječkom kinu Urania od 12. do 25. rujna u kinu Urania 5. Rendez-vous au cinéma na velike ekrane donosi probrana ostvarenja klasične i suvremene francuske kinematografije. Na programu je šest vrsnih naslova.

Sve projekcije su u Kino klubu s početkom u 19 sati. Cijene ulaznica su snižene - redovna je 20 kuna, a 16 kuna za studente i umirovljenike.
Na programu su dva klasika Louisa Mallea  – Zazie u metrou i Lift za gubilište, zatim dva suvremena naslova na temu Mediterana – Otisnuti se i Magistrala Kennedy, te po jedan dokumentarni film (Makala) i nagrađivani animirani (Crvena kornjača - nominiran za Oscara u kategoriji dugometražnog animiranog filma 2017.)
"U sklopu aktivnosti HAVC-ovog Projekta filmske pismenosti te uz stručnu podršku filmsko-obrazovnog programa Sedmi kontinent udruge Djeca susreću umjetnost, ove godine po prvi put nudimo i mogućnost organiziranja popratnih edukativnih sadržaja – uz animirani naslov Crvena kornjača oblikovan je metodički priručnik za više razrede osnovne škole, stručnjakinje za filmsku pedagogiju dr. sc. Marina Gabelica. Pomoću priručnika i popratnih vizualnih materijala nastavnici će moći održati metodički sat te nastaviti raspravljati o filmu u školi", ističu iz Kinematografa Osijek.
randez.jpg