52 nova majstora-obrtnika u Osječko-baranjskoj županiji

52 nova majstora-obrtnika u Osječko-baranjskoj županiji 52 nova majstora-obrtnika u Osječko-baranjskoj županiji

U Osječko-baranjskoj županiji oko 120 obrtnika godišnje uspješno izradi praktičnu zadaću i savlada teorijska znanja iz područja svoga obrta, gospodarstva i propisa, ali i ona potrebana za poduku učenika.

U Hrvatskoj obrtničkoj komori-Obrtničkoj komori Osječko-baranjske županije majstorske diplome uručene su automehaničarima, autoserviserima, bravarima, elektorinstalaterima, fotografima, frizerima, kozmetičarima, kuharima, mesarima, natkonobarima, optičarima, pedikerima, pekarima, plinoinstalaterima, soboslikarima-ličiocima, tokarima, vodoinstalaterima, instalaterima grijanja i klimatizacije, zidarima i zlatarima. 52 kandidata-obrtnika položilo je majstorski ispit.

"Majstorska diploma prednost je u zapošljavanju, omogućuje nam otvaranje vlastitog obrta i primanje učenika na praksu" , zadovoljna je frizerka Josipa Abramović, od danas majstorica.

Predsjednik Obrničke komore Osječko-baranjske županije Darko Knežević, predajući diplome, najavio je kako će se u dogovoru s Vladom Repulike Hrvatske učenička praksa plaćati obrtnicima kod kojih se obavlja te izrazio nadu da će dualni sustav obrazovanja uskoro zaživjeti. 

Majstori obrtnici-Mario Florijančić i Josipa Abramović

Darko Knežević, predsjednik HOK OBŽ