8 odličja za KK Hrvatski Sokol u Varaždinu

8 odličja za KK  Hrvatski Sokol u Varaždinu

tekst i foto Aleksandar Šegavčić

Varaždin je po 15. puta bio domaćin međunarodnog karate turnira povodom dana grada u nazivu Kup Svetog Nikole 2019. na kojemu su nastupila i 4 člana KK Hrvatski Sokol, a u Osijek su donijeli čak 8 medalja.

Na turniru je nazočilo 470 mladih natjecatelja iz 49 klubova iz Mađarske, BiH i Hrvatske. Turnir je poseban, jer se mladim natjecateljima i svim nazočnima u originalnim odorama pojave Sveti Nikola i njegov vječni pratitelj Krampus te se djeca daruju prigodnim darovima.

img_20191123_135441.jpg Od osječkih klubova na ovom prigodnom, ali natjecateljski vrlo zahtjevnom turniru nazočio je jedino karate klub Hrvatski sokol s četiri natjecatelja: Katia Šegavčić, Ema Alšić, Elena Šegavčić, Fran Seligman koji su ukupno osvojili osam odličja: 4 zlatna, 1 srebrno i 3 brončana, te potvrdili svoju odličnu natjecateljsku formu. Ovaj puta najuspješnija je bila Katia Šegavčić koja je u dvije kata kategorije osvojila 2 zlatna odličja, odličan je bio i Fran Seligman osvojivši u dvije kata kategorije 1 zlatno i 1 srebrno odličje, odlične nastupe imala je i 9 godišnja Ema Alšić osvojivši u dvije kata kategorije 1 zlatno i 1 brončano odličje.

Posebnost ukupnog uspjeha mladih karate sokolaša je prvi značajniji natjecateljski nastup najmlađe sedmogodišnje naše natjecateljice u kata i kumite disciplini Elene Šegavčić, sestre Katije Šegavčić, koja je osvojila 2 brončana odličja koja su gotovo srebrnog sjaja Elena Šegavčić će se sve češće pojavljivati na važnijim natjecanjima i ostvarivati značajne uspjehe.

Uz mlade karate natjecatelje bio je trener Biondić i njihovi roditelji, kao važna potpora mladim natjecateljima.