A. Rucner i HKUD Osijek 1862 za obnovu poplavljenih područja

A. Rucner i HKUD Osijek 1862 za obnovu poplavljenih područja

Poplave su poremetile planove da violončelistica Ana Rucner u suradnji s Hrvatskim kulturno umjetničkim društvom Osijek 1862 snimi video spot za pjesmu "Neka drmeš pleše cijeli svijet". Snimanje je odgođeno, ali ne i njihov zajednički angažman da pomognu stradalima u poplavama.

"U znak suosjećanja s ljudima koji su ostali bez svojih domova umjesto snimanja spota 25. svibnja članovi ansambla su s Anom, snimili fotografije kojima žele poručiti da svi koji su u mogućnosti daju svoj doprinos za vremena obnove koja nas tek čekaju. Fotografije pokazuju pozitivnu sliku slavonskih ljudi koji čine Slavoniju onim što jest. Velika je snaga vode, ali snaga ljubavi i zajedništva još je veća", poručuje Nikola Mujdžić menadžer glazbenice Rucner. Snimanje spota odgođeno je za nekoliko tjedana, a Ana Rucner je posjetila poplavljene Drenovce i Crveni križ u Vinkovcima. Na youtubeovom kanalu objavljene su fotografije popraćene pjesmom "Neka drmeš pleše cijeli svijet" uz poziv za pomoć poplavljenim područjima.
rucner-milica1.jpg
Pjesma je nastala krajem travnja u suradnji s Duškom Topićem, Željkom Nikolinom i Tihomirom Slivkom. Sve je prije tri godine potaknuo dugogodišnji tajnik HKUD-a Osijek 1862, pokojni Željko Čiki, humanitarac i čuvar tradicijske kulture. "Ideja o suradnji postupno se gradila, jer je cijela obitelj Rucner zajedno s Anom veliki prijatelj Slavonije. Svirali su po slavonskim mjestima, vinskim cestama i podrumima, zaboravljenim crkvama i baranjskim livadama godinama doprinoseći kulturi Slavonije", kaže Mujdžić.
Sada ta suradnja dobiva svoje okvire. Iako je sve odgođeno, svi su uvjereni da će na kraju nastati prekrasan video u režiji Vjerana Vidakovića u kojem će se prikazati drmeš, čiju koreografiju potpisuje Damir Doležal. Nakon što se snimi, Ana Rucner će na svojim koncertima u svijetu posjetiteljima prenijeti multimedijalan doživljaj Slavonije, njezinu tradiciju, kulturu, gastronomiju i raznolikost. "Ana na svojim koncertima uvijek predstavlja svoju zemlju, uči posjetitelje o njenim ljepotama i ostavlja ih bez daha svojim izvedbama moderne klasike i tradicijskih skladbi", ističe njezin menadžer.
rucner-milica2.jpg