A. Sobol : "Dobra turistička sezona u Slavoniji i Baranji"

A. Sobol : "Dobra turistička sezona u Slavoniji i Baranji"

"Podaci o noćenjima, broju kruzera, posjetiteljima toplica i bazena iznimno su dobri i turistička se sezona može procijeniti kao uspješna", rekao je u programu Radio Osijeka direktor Turističke zajednice Osječko - baranjske županije, Antonio Sobol, ističući kako su "najjači" mjeseci ipak oni proljetni ali i jesenski pa ćemo prave rezultate zapravo znati kasnije.

sobol.jpg"Jesenska sezona tek počinje", najavljuje Sobol, " a očekujemo da će biti jednako dobra kao i proljetna". Podaci o noćenjima za 4 do 5 posto viši su za srpanj ove godine za cijeli prostor Slavonije i Baranje, dok se oni za kolovoz tek očekuju.Veliki broj kruzera pristaje u Osijeku, Batini, Vukovaru i Iloku. Posebice je znakovito da je luka u Batini tek otvorena a već bilježi pedesetak pristanaka.

bizo.jpg

"Uz vrhunske turističke sadržaje, bazen, kamp i medicinsku kliniku, Bizovačke su toplice ponovno lokalni turistički biser, a uskoro će biti uređem i tamošnji hotel, pa će taj kompleks u 2016. ući s doista dobrom ponudom", kaže Sobol. Najavljuje i jesenske turističke manifestacije, te napominje da bi više sredstava, posebice onih s državne razine, unaprijedilo lokalni turizam.

Turistička zajednica