Advent bez struje

Advent          bez       struje

U posljednjem tjednu došašća, od 21. do 23. prosinca u Bilju se održava poseban adventski sajam – osvjetljen svijećama, fenjerima i zapaljenim vatrama. Advent bez struje održava se u središtu mjesta, a u sva tri dana štandovi se otvaraju i programi počinju od 17 sati.

Osim ambijenta, bez struje će se odvijati i program, uz glazbenike koji će izvoditi božićne pjesme i nastupe folklornih skupina. Prigodna će biti i ponuda hrane i toplih napitaka, jer će se sve po starim receptima pripremati na nekoliko starih seoskih peći – "šporeta". "Ukrasi od slame, borovine i sušenog voća upotpunit će ovaj doživljaj i dokazati da je čaroban Božić moguće imati i bez struje", ističu organizatori – Turistička zajednica općine Bilje i Hrvatski mađarski kulturni centar Bilje i najavljuju da će za svo vrijeme adventskog sajma gastronomska ponuda zimskih jela i slastica biti bogata. Bit će pečenih kobasica, čvaraka, sarme, fiš paprikaša, gulaša od divljači te langošica, krofni, uštipaka, čaja, kuhanoga vina i rakije.
Udruge koje sudjeluju u realizaciji programa: ribičko društvo Karas, lovačko društvo „Srnjak“ , udruga žena „Biljanke“ , nogometni klub Bilje , udruga Čuvari tradicije princa E. Savojskog , Hrvatske šume, šumarija Tikveš, Odbor za turizam općine Bilje i udruga branitelja.
plakat_advent_2018_high.jpg