„Advent u Osijeku” postaje Adventiranje

„Advent u Osijeku” postaje Adventiranje „Advent u Osijeku” postaje Adventiranje

„Advent u Osijeku” počeo je paljenjem prve svijeće ispred konkatedrale, ali ovog došašća izostat će niz prepoznatljivih događanja na koja smo u Osijeku naviknuli. Umjesto toga, iz gradske Turističke zajednice sugrađane pozivaju na Adventiranje, a pripremili su i posebnu online kampanju.

U programu Radio Osijeka direktorica Turističke zajednice Osijeka Tajana Rogulja rekla je kako je desetak gradskih lokacija oplemenjeno dodatnom rasvjetom i božićnim ugođajem. Predložila je da Adventiranje, odnosno šetnju gradom započnemo ispred konkatedrale, nastavimo Sakuntala parkom, Perivojem kralja Tomislava, Parkom kralja Petra Krešimira IV i vratimo se Europskom avenijom, a ove godine u blagdanskom ruhu zasjat će i Zrinjevac i Gundulićeva ulica.

Zbog epidemioloških mjera izostat će kućice sa suvenirima, hranom i pićem, ali osmišljen je projekt adventskog drive-ina. Ako stigne dopuštenje, kod glavnog autobusnog kolodvora postavit će se kućice s kuhanim vinom i kobasicama koje bi građani preuzimali iz svojih automobila.

Pokrenuta je i online kampanja na društvenim mrežama pod nazivom „#ZajednoZaJedno” u sklopu koje su pripremljene vrijedne nagrade za trgovce i obrtnike koji će okititi izloga svojih prodavaonica. Sve aktivnosti bit će predstavljene idućih dana, a organiziraju se pod sloganom „Nasmiješite se očima, zagrlite mislima i volite punim srcem”.