Adventna čarolija u Osijeku

Adventna čarolija u            Osijeku

Foto: HRT/Davor Lončarić

“Advent u Osijeku” traje do Badnjaka, 24. prosinca. Tri lokacije na kojima će se Osječani okupljati su Tvrđa, središnji gradski Trg Ante Starčevića i klizalište kod Sokola gdje nas čeka "Ledena bajka".

Kako stoji u priopćenju Grada Osijeka: “Središnji prostor ‘Adventa u Osijeku’ kreće od Trga svetog Trojstva, gdje će uz bor, vrtuljke i karusele biti i osvijetljene kućice s ponudom proizvoda obrtnika i OPG-ova. Dijelom Boškovićeve (uz Rektorat) smjestit će se Uska ulica, mjesto za trgovce, koja vodi prema novom Trgu Vatroslava Lisinskog, gdje će biti osvijetljeni šumarak i tri prozirne, zimske kupole. U prvoj kupoli posjetitelji ‘Adventa’ podsjetit će se kako je Osijek jedan je i od najdinamičnijih hrvatskih gradova na craft pivskoj sceni. U središnjoj kupoli programi će biti raznoliki, od minisajmova, do malih koncerata i promocija, uz predstavljanje vinske priče našega grada. Treća, i najveselija kupola, u potpunosti će biti posvećena najmlađima”.

Središnji gradski adventski vijenac nalazit će se ispred Franjevačke crkve Svetog križa, a upravo bi Franjevačka ulica trebala biti najzabavniji dio tijekom adventa, s pozornicom, glazbom i zalogajnicama. Zabava bi se trebala širiti i dijelom Bosendorferove, koja sugrađane vraća na središnji trg u Tvrđi, gdje će manifestacija svakodnevno započinjati u popodnevnim satima. Advent u gradu moći će se doživjeti i tijekom dana na još dvije lokacije. Uz Božićni tramvaj, na središnjem Trgu, također će se moći pojesti ukusan zalogaj ili posjetiti maleni sajam u desetak kućica uz koje će se nalaziti i prozirna, zimska kupola s okićenim borom. Dio programa bit će i Ledena bajka na gradskom klizalištu kod Sokola.