"Agro zemlja" - jubilarni, dvadeseti put u Bizovcu

"Agro zemlja" - jubilarni, dvadeseti put u Bizovcu "Agro zemlja" - jubilarni, dvadeseti put u Bizovcu
Foto: Miroslav Lačanin Foto: Miroslav Lačanin
Foto: Miroslav Lačanin Foto: Miroslav Lačanin
Foto: Miroslav Lačanin Foto: Miroslav Lačanin
Foto: Miroslav Lačanin Foto: Miroslav Lačanin

Foto: Miroslav Lačanin

Sajam Agro Zemlja održava se jubilarni dvadeseti puta na prostoru kompleksa Bizovačkih toplica. Otvorenje danas u podne, a ponudu sajama poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ekologije, lova, ribolova, seoskog turizma i obnovljivih izvora energije, može se pogledati tijekom cijelog vikenda.

agrozemlja-plakat.jpg

Sajam “Agro Zemlja” posjetiteljima u suradnji s izlagačima nastoji pružiti uvid u najnovija dostignuća tehnologije, koja primjenjiva u praksi trebaju doprinjeti boljitku i osigurati profitabilnost poljoprivredne proizvodnje te uopće u segmentu proizvodnje hrane. Na sajmu “Agro Zemlja”, u izlagačkom smislu predstavljaju se izlagači od samog početka proizvodnog ciklusa u poljoprivredi – sjemenarstvo, sadnice, zaštita bilja, preko mehanizacije i opreme za preradu no i izlagači koji na Sajmu predstavljaju mogućnosti otkupa i kooperacije toliko važne karike u lancu proizvodnje i plasmana. Na sajmu “Agro Zemlja” daje se poseban naglasak na mehanizaciju koji potvrđuje činjenica da se na “Agro Zemlji” predstavljaju svi distributeri traktora u Hrvatskoj, i to ne samo kroz izložbeni karakter već i onaj praktični. Tako se na prostoru održavanja sajma svake godine organiziraju brojne prezentacije strojeva u radu, što zainteresiranim kupcima pruža kvalitetnu mogućnost uvida u ponuđene strojeve, a izlagačima kvalitetniju mogućnost promoviranja asortimana ponude.

agrozemlja2.jpgagrozemlja0.jpg


Ukupnosti kvalitetnije promocije za izlagače i uopće prodavatelje, a za potencijalne kupce mogućnosti upoznavanja sa ponudom na tržištu povezanom kroz brojne aktualne reportaže i savjetodavne tekstove kojima je cilj upoznavanje sa aktualnostima u poljoprivredi pruža revija “Nova Zemlja”. Jubilarni 20. međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ekologije, lova, ribolova, seoskog turizma i obnovljivih izvora energije, koji se u kompleksu hotela Bizovačkih toplica, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ove godine, održava od 24. do 26. listopada, posebno će se istaknuti u izlagačkom programu velikog broja domaćih – malih proizvođača – OPG-ova i obrta, uz prigodne prodaje njihovih proizvoda. Posjetitelji će u okviru prodajne izložbe poljoprivredne mehanizacije, moći prisustvovati u nekoliko prezentacija strojeva na pokusnom polju sajma. Dolaskom na Agro Zemlju u Bizovac svi imaju mogućnost sudjelovati u edukativno-nagradnom programu povodom održavanja Trećeg festivala kukuruza sajma “Agro Zemlja”. Osnovna odrednica 20. sajma Agro Zemlja sadržana je u nastojanju poticanja gospodarske aktivnosti, kroz usmjeravanje prema malom čovjeku, malom gospodarstveniku – obrtu, OPG-u te članovima braniteljskih zadruga. Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i u suradnji s HGK-ŽK Osijek, Ministarstvom branitelja i Osječko-baranjskom županijom, gradeći nove izlagačke programe posjetiteljima ovogodišnji sajam nastoji pružiti pogodnosti kupovine i informiranja, a izlagačima mogućnost prezentacije i plasmana vlastitih proizvodnji, onoga što je osnova ekonomskog oporavka – pokretanje domaćih proizvodnji i plasiranja domaćih proizvoda

agrozemlja1.jpgagrozemlja-mjesovita.jpg

HGK-ŽK OSIJEK I PREDSTAVLJANJE
PONUDA PROIZVODA I USLUGA BRANITELJSKIH ZADRUGA

Aktivnošću HGK-ŽK Osijek koja je okupila svoje članice, te tako na sajmu Agro Zemlja, omogućila nastup raznovrsnih tvrtki – domaćih proizvođača.
Uz posebno isticanje nastupa upravo domaćih proizvođača ove godine na sajmu će se prezentirati stotinjak članova obitelji iz dvadesetak braniteljskih zadruga, kojima je omogućen nastup, kako bi njjihov vrijedan rad i trud oplemenili potrebitim marketinškim aktivnostima prezentiranja u okviru sajma Agro Zemlja
U tom kontekstu posjetitelji će na sajmu moći povoljno kupiti brojne proizvode prehrane od mesnih delicija, vina, rakija, kolača do široke ponude voća i proizvoda od voća, ali isto tako i raznovrsnu ponudu proizvodnji braniteljskih zadruga.

TREĆI FESTIVAL KUKURUZA SAJMA “AGRO ZEMLJA”

Posebni program sajma vezan uz ratarstvo pod nazivom »Festival kukuruza sajma Agro Zemlja, treću godinu zaredom posjetiteljima, će pružiti neovisan uvid u sjemenski materijal što ga nude sjemenarske tvrtke na hrvatskom tržištu. Poljoprivredni institut Osijek, Syngenta Agro, KWS i Dekalb svojim hibridima natječu se u tri FAO grupe za Šampiona Festivala kukuruza sajma Agro Zemlja.
S namjerom promocije novih hibrida sve četiri tvrtke osigurale su nagrade, stoga svaki posjetitelj nakon obilaskai pokusnog polja može prognozirati urod odn. procjeniti prinos, za hibrid kukuruza koji predviđa da će ponijeti titulu pobjednika

agrozemlja-stand.jpgagrozemlja-klopa.jpg

 

PONUDA OPREME ZA NAVODNJAVANJE

Unatoč ovogodišnjoj kišnoj godini, pitanje navodnjavanja se nameće kao osnov profesionalne proizvodnje, tako će na sajmu Agro Zemlja biti prezentirani nekoliko sustava za navodnjavanje kako za velike površine, ali isto tako i za proizvođače koji kreću u profesionalniju proizvodnju povrća i voća na otvorenom ili u plastenicima. Treba istaknuti da će se na sajmu moći odmah dobiti kalkulacije vremena isplativosti ulaganja u sustave navodnjavanja.

TRADICIONALNI DOMAĆI I
NOVI INOZEMNI IZLAGAČI S PONUDOM POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE

Uz nastup domaćih tvrtki, posebno ističući one koje izlažu na Agro Zemlji svih 20 godina i koje na sajmu uz prigodne popuste nude domaću poljomehanizaciju, ističe se subotnji program prezentacije rada strojeva u polju naročito zanimljiv svim poljoprivrednicima kako bi se upoznali s mogućnostima ponuđenih strojeva kroz praktičnu prezentaciju. Ulazak Hrvatske u EU sve više je poticaj nastupa i inozemnih proizvođača koji će prezentirati svoje poizvode i usluge po prvi puta u Hrvatskoj upravo na sajmu Agro Zemlja.

CVIJEĆE I LIKOVNA RADIONICA

Za posjetiteljice će svakako biti najzanimljivija velika ponuda cvijeća i sadnica što će se moći nabaviti na sajmu, od domaćih proizvođaća, a organiziran je i program za djecu osnovnih škola da sudjeluju u 15. likovnoj radionici, koja ove godine ima za temu upravo – kako djeca vide sajam u kojem će najbolji radovi biti nagrađeni te objavljeni u reviji Nova Zemlja.

agrozemlja-neke-cure-svevremeno.jpgagrozemlja-traktori.jpg

POKLON POSJETITELJIMA

Sajam Agro Zemlja za svoje 20. održavanje priprema u suradnji s izlagačima određeni broj prigodnih poklona koji se mogu osvojiti nakon ispunjavanja kupona pri dolasku na ulaz u sajam. Cjelokupnim programima namijenjenim svim članovima kućanstva
“Agro Zemlja” potvrđuje nastojanje da bude – SAJAM ZA CIJELU OBITELJ.