Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Retfali

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Retfali

Nakon uspješne akcije na Sjenjaku i Jugu 2, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek organizira još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi - u ponedjeljak, 30. studenog, u prostorijama Gradske četvrti Retfala na adresi Strossmayerova 200, u vremenu od 16 do 19 sati.

Crveni križ akciju organizira u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu osječkog KBC-a i Gradskom četvrti Jug 2.
"Ovim putem pozivamo sve udruge i njihove članove, sve građane i njihove prijatelje da probude heroje u sebi i da se pridruže ovoj plemenitoj akciji i humanitarnim činom davanja krvi i pomognu kako bismo zajednički osigurali nesmetano liječenje svih osoba u potrebi", stoji u pozivu.
Akcija će se provoditi prema svim uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Iz Crvenog križa mole sve darivateljice i darivatelje da na akciju ponesu maskice te napominju da krv mogu dati osobe dobrog općeg zdravstvenog stanja u dobi od 18 do 65 godina, tjelesne težine iznad 55 kilograma proporcionalno visini, a koje NISU:
- putovale izvan Republike Hrvatske zadnjih 14 dana
- bile u kontaktu s osobama koje su zaražene ili se nalaze u samoizolaciji
- imale simptome infekcije dišnih putova, temperaturu, kašalj, kratak dah, otežano disanje
- imale infekciju SARS-CoV-2 (COVID-19)
Osobe koje pripadaju nekoj od navedenih skupina privremeno se odgađaju na razdoblje od najmanje 14 dana, osim za zadnju skupinu, ona se odgađa na najmanje 28 dana.