Akcija skupljanja materijala o požeškom festivalu

Akcija skupljanja materijala o požeškom festivalu

Udruga Aurea Fest, Gradski muzej Požega i požeški Zavod za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za kolovoz pripremaju izložbu o požeškom festivalu koji je kroz povijest promijenio nekoliko imena.

Festival je prvi put organiziran 1969. godine pod nazivom „Muzički festival Slavonije“ i održavao se do 1982., a zatim je nastupila stanka sve do 1990. godine kada kreće festival pod imenom „Zlatne žice Slavonije“, danas poznatiji kao Aurea fest.
Iz požeškog Gradskog muzeja pozvali su sve građane koji čuvaju zanimljive materijale o festivalu da im se jave, kako bi im posudili ili poklonili građu za izložbu.
pozega-festival-muzej-ploce.jpg"Predmeti koji nas zanimaju i koje sakupljamo su fotografije, ulaznice, prospekti, plakati, brošure, video zapisi, kasete, majice, ploče i singlice, snimke, osobni predmeti poput haljina, torbica, leptir mašni, kravata, dakle i odjevni predmeti koje su Požežani nekada nosili na festival jer će jedan dio izložbe biti posvećen i ondašnjoj modi", stoji u objavi muzeja na Facebook profilu.
Materijali i predmeti mogu se donijeti u Gradski muzej radnim danom od 7 do 15 sati, a akcija skupljanja materijala traje do 1. lipnja.