Akcija "Upoznaj svoju zemlju"

Akcija    "Upoznaj svoju zemlju"

fotografija iz poziva organizatora

U sklopu projekta "Upoznaj svoju zemlju" Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske će u prigodi Dana međunarodnog priznanja Hrvatske 14. siječnja organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča. Riječ je o 30 gradova u kojima će akcija početi u podne.

grupa-s-vodicem-osijek-katedrala-web.jpg"U suradnji s Turističkom zajednicom grada Osijeka, besplatni turistički obilazak grada u nedjelju 14. siječnja, započet će u podne ispred ureda TZ Osijek te se nastaviti preko glavnog trga Korzom do Sakuntala parka i Zimske luke, dravskom Promenadom do "visećeg" mosta te Europskom avenijom do starog grada Tvrđe. Tura će trajati nešto više od sat vremena, a po završetku kod Vodenih vrata, svi "šetači" su pozvani pridružiti se velikoj veseloj fišijadi uz kultni restoran Slavonska kuća.

Ovom akcijom želi se na nešto drugačiji način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine koja je jedino što nas izuzima od globalizacije", kaže se u pozivu organizatora.