Đakovačko - osječka nadbiskupija i Vukovar radosno dočekuju mlade

Đakovačko - osječka nadbiskupija i Vukovar radosno dočekuju mlade Đakovačko - osječka nadbiskupija i Vukovar radosno dočekuju mlade

Foto: Stjepan Filipović

Dvadesetdevet tisuća mladih okupit će se na Susretu hrvatske katoličke mladeži koji će se 29. i 30. travnja održati u Vukovaru. Središnje euharstijsko slavlje održat će se u nedjelju u 11 sati i 30 minuta u dvorištu dvorca Eltz.

Mladi će 29. travnja iz svojih biskupija i župa doći u župne zajednice koje će ih ugostiti. U 16 sati počinje župni program koji je sastavljen iz tri dijela. Katehetski na temu  susreta Krist nada naša, potom kulturno-zabavni dio, a od 20 do 22 sata molitveno bdjenje. Jedan dio mladih sudjelovat će u nedjelju na molitvenom programu u 9 sati na memorijalnom groblju, a potom će se u procesiji uputiti na mjesto središnjeg susreta i euharistijskoga slavlja u dvorištu dvorca Eltz, rekao je nadbiskup Đuro Hranić.
Na susretu će biti prisutan gotovo čitav hrvatski Episkopat - 25 biskupa koji će dan prije sudjelovati u programima po župama.
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuo je radost i zadovoljstvo što će se susret održati u Vukovaru, gradu koji ima veliku simboliku u nastanku Republike Hrvatske, a mladi će svojom vjerom i zajedništvom obogatiti grad Vukovar i donijetri toliko potrebu pozitivnu atmosferu koja je isada prisutna, ali nikad dovoljna.
Uime organizatora, vlč. Filip Perković naglasio je da će nakon euharistijskoga slavlja mladi imati priliku kroz pjesmu i druženje upoznati grad, a završnim koncertom pokazati svoj mladenački duh ali isto tako da Crkva u današnje vrijeme ima svoju privlačnost.
Želja je organizatora da poruka, naziva susreta, Krist nada naša pođe u Hrvatsku s mladima koji će se vratiti u svoje domove i nadamo se imati obilje plodova nakon svega što će doživjeti, čuti i vidjeti u Vukovaru i Đakovačko - osječkoj nadbiskupiji, rečeno je na konferenciji za novinstvo.

 

Đuro Hranić

Ivan Penava

vlč. Filip Perković