Đ. Đaković do 1. kolovoza produžio rok za upis novih dionica

Đ. Đaković do 1. kolovoza produžio rok za upis novih dionica Đ. Đaković do 1. kolovoza produžio rok za upis novih dionica

Đuro Đaković Grupa objavila je danas kako se razdoblje upisa novih redovnih dionica, kojim se želi povećati temeljni kapital do najviše 152 milijuna kuna, produžuje po drugi put, i to za dva radna dana, odnosno do 1. kolovoza .

Javni poziv za sudjelovanje u novoj dokapitalizaciji, temeljem koje će se izdavanjem novih dionica temeljni kapital te slavonskobrodske grupe moći povećati za najviše 152 milijuna kuna, odnosno na najviše 303,9 milijuna kuna, objavljen je početkom srpnja ove godine. Tada je kao zadnji dan razdoblja upisa bio 21. srpnja te je na taj dan donesena prva odluka o produženju roka za pet radnih dana, do 28. srpnja.

U obavijesti o novom produženju razdoblja, do utorka 1. kolovoza, navodi se da je Uprava takvu odluku mogla donijeti ukoliko je ocijenila da interes ulagatelja opravdava takvo produženje.
Prvi pokušaj dokapitalizacije Đuro Đaković grupe obustavljen je sredinom svibnja temeljem odluke glavne skupštine iz ožujka ove godine, jer nije bio dostignut prag uspješnosti izdanja od pet milijuna dionica. Uprava je tada donijela odluku o nastavku dokapitalizacije, ali uz niži prag uspješnosti izdanja. 
Tako će se, prema važećoj odluci skupštine, izdanje novih dionica smatrati uspješnim ako se "u unaprijed utvrđenom roku za upis i uplatu upiše i uplati najmanje 2.500.000 do najviše 7.600.000 novih redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti od 20 kuna".
Konačna cijena za koju će se izdati nove dionice ovisit će o potražnji iskazanoj od strane ulagatelja i bit će utvrđena odlukom Uprave društva 2. kolovoza, a uspješnost izdanja, točan iznos povećanja temeljenog kapitala te točan broj novih dionica koje će se izdati biti će poznati 4. kolovoza, nakon što istekne rok za uplatu novih dionica.  
Povećanje temeljnog kapitala Đuro Đaković grupe provest će se javnom ponudom uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica. Upis novih dionica vršit će se u jednom krugu u kojem pravo upisa imaju svi ulagatelji koji će za upisane vrijednosne papire uplatiti iznos od najmanje 800.000 kuna po ulagatelju, za svaku pojedinačnu ponudu.