Đakovo – domaćin Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku

Đakovo – domaćin Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku

Na gradskim bazenima u Đakovu od petka do nedjelje (od 2. do 4. kolovoza) igra se drugi turnir Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku, a za bogati nagradni fond mogu se boriti i profesionalci i amateri. Prijave su i dalje otvorene.

''Turnir počinje kvalifikacijskim utakmicama u petak u 15 sati, a završavamo u nedjelju ženskim finalom u 19 i muškim u 20 sati. Na turnir se mogu prijaviti svi, a ukupan nagradni fond iznosi 30.000 kuna. U glavnom dijelu turnira natjecat će se po 12 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji, dva terena na gradskim bazenima bit će izvrsno tehnički pripremljeni te s pravom možemo reći da će Đakovo na tri dana postati središte hrvatske odbojke,'' najavio je povjerenik za natjecanje Dejan Kljajić.
Na turniru će nastupiti i dobro poznata imena ovog sporta - u ženskoj konkurenciji najveće favoritkinje Sara Radanović i Valentina Vrbanc, aktualne prvakinje Hrvatske, dok će u muškoj konkurenciji zaigrati kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije Timofej Zhukouski te reprezentativci Ivan Raič, Petar Đirlić i Ivan Zeljković. Uz ove iskusne igrače dvoranske odbojke na turnir se prijavio i aktualni prvak Hrvatske u odbojci na pijesku Filip Silić. Poznata imena i vrhunska tehnička pripremu terena jamči da ljubitelje odbojke očekuje spektakl u Đakovu, gdje se posljednji turnir u odbojci na pijesku odigrao 2001. godine.
Ulaz na sve utakmice je besplatan. Organizatori turnira su Hrvatski odbojkaški savez i Odbojkaški klub Đakovo.
Prije Đakova Croatia Open 2019. odigran je na Pašmanu, Prvenstvo se nastavlja u Opatiji (8. - 11. kolovoza), Đurđevcu (23. - 25. kolovoza) te finalno u Zagrebu (6. - 8. rujna).
odbojka-na-pijesku-akovo.jpg