Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Na području slavonskih županija u protekla 24 sata s covidom su umrle dvije osobe. Evidentirana su 174 nova slučaja zaraze. I danas prednjači Osječko-baranjska županija (56), slijede Požeško-slavonska (40), Vukovarsko-srijemska (34), Brodsko-posavska (23) te Virovitičko-podravska (21).

U protekla 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 345 uzoraka od kojih je 56 bilo pozitivno na koronavirus. Jedna osoba s područja Satnice Đakovačke, u dobi od 70 godina umrla je, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše novozaraženih (19) je iz Osijeka, slijede Donji Miholjac 7, Đakovo i Našice po 6, Ernestinovo i Draž po 3, Čepin, Marijanci i Valpovo po 2 te Bilje, Darda, Đurđenovac, Erdut, Magadenovac i Punitovci po 1. Sve više ljudi je hospitalizirano zbog covida-19 – sada ih je 40. 33 covid pacijenta su u KBC-u Osijek, sedmero ih je u našičkoj bolnici. Sedmero ih je na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 1007 osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji raste broj zaraženih. Na posljednjem testiranju obrađeno je 216 uzoraka, od kojih je 40 pozitivno na SARS-CoV-2. Na tom su području trenutno aktivna 244 slučaja zaraze – 6 osoba je hospitalizirano, 238 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 490 kontakata osoba pozitivnih na koronavirus.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 308 osoba – 34 je pozitivnih na koronavirus (8 osoba iz Vinkovaca, 5 osoba iz Vukovara, po 3 osobe iz Vrbanje i Županje, po 2 osobe iz Cerne, Ivankova i Starih Mikanovaca, te po 1 osoba iz Andrijaševaca, Babine Grede, Borova, Drenovaca, Gunje, Jarmine, Negoslavaca, Nuštra i Rokovaca). Na bolničkom je liječenju 20 covid pacijenata, dok se u kućnoj izolaciji nalaze 152 osobe. Među zaraženima je petero djelatnika iz sustava zdravstva, a iz sustava obrazovanja 12 nastavnika i 35 učenika. U samoizolaciji se na području županije nalazi 316 osoba – jedan djelatnik iz sustava zdravstva te 6 nastavnika i 199 učenika iz sustava obrazovanja.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata nzabilježena su 42 nova slučaja zaraze od COVID-19. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ hospitalizirana su 23 covid pacijenta, od kojih je petero na respiratoru. U novogradiškoj bolnici hospitalizirane su 4 osobe zbog posljedica bolesti COVID- 19. Prema podacima Policijske uprave trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 541 osoba.

U posljednja 24 sata područje Virovitičko-podravske županije, od 82 testiranih, bilježi 21 koronavirusom pozitivnu osobu. Najviše je novozaraženih s područja Virovitice (9), a zatim slijede Suhopolje (6), Lukač (2), Gradina (2), Pitomača (1), Slatina (1). Jedna muška osoba, 1956. godište, preminula je uslijed infekcije COVIDOM-19, a pritom je imala i brojne komorbiditete. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se devetnaest COVID-19 pacijenata od kojih je jedna osoba na respiratoru. U KBC-u Osijek dva su pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije, oboje na respiratoru.