Aktualni podaci o epidemiji u Slavoniji

Aktualni podaci o epidemiji u Slavoniji

Šest je novooboljelih na području Vukovarsko-srijemske županije, na području Brodsko-posavske petero, Osječko-baranjske troje, dok u Požeško-slavonskoj i Virovitičkoj nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, doznajemo iz županijskih stožera civilne zaštite.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata šest je novih osoba pozitivnih na koronavirus - tri su iz Vinkovaca te po jedna iz Novih Jankovaca, Cerne i Gradišta. Trenutno je u županiji 26 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti, dok se 135 nalazi na kućnom liječenju, a među njima je i 14 zdravstvenih djelatnika (2 liječnika, 6 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 520, od kojih je 352 osobe izliječeno, a 7 osoba je preminulo. U protekla 24 sata testirano je 108 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6460. U samoizolaciji na području županije je 274 osoba. U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 15 radnika (2 liječnika, 9 medicinskih sestara/tehničara i 4 druga zdravstvena radnika).

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 180 uzoraka od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus. Dvije novooboljele osobe su iz Osijeka, a jedna iz Čepina. Svi su mlađe dobi (41, 27 i 22 godine), a simptome oboljenja dobili su nakon povratka s ljetovanja na Jadranu. U KBC-u Osijek je trenutno hospitalizirano 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a od jučer su ponovno tri pacijenata na respiratoru, izvijestio je Stožer civilne zaštite. Ukupan broj oboljelih od pojave epidemije koronavirusa na području Osječko-baranjske županije sada je 636, s tim da je 556 do sada izliječeno. Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za devet novih kontakata oboljelih, tako da se u samoizolaciji nalazi 161 osoba

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je pet novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih koji imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 192, dok je broj aktivnih slučajeva 28. Mjera samoizolacije propisana je za 92 osobe.

U Požeško-slavonskoj županiji u protekla 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraze. Na posljednjem testiranju bilo je 30 uzoraka, svi uzorci su bili negativni, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite. Trenutno su aktivna tri slučaja zaraze koronavirusom, sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba, a ukupno je testirano 4063 osobe.

Novih slučajeva nema ni u Virovitičko-podravskoj županiji. U posljednja 24 sata analizirana su 43 uzorka i svi su bili negativni. Broj testiranih, od početka epidemije je trenutno 2.469. Još se jedna osoba oporavila, pa je na području Virovitičko-podravske županije trenutno samo jedna osoba koja je zaražena virusom SARS-CoV-2, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite te županije. Od početka epidemije COVID-19 32 su osobe zaražena korona virusom. Od toga, jedna osoba je trenutno aktivna, trideset ljudi se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.