Akupunkturom protiv stresa

Akupunkturom protiv       stresa

fotografija iz poziva organizatora

Predavanje "Akupunkturom protiv stresa" održatv će se u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek u četvrtak, 3. listopada, u 18 sati Predavač je Violeta Mišić Losacco, prvostupnica tradicionalne kineske medicine iz Londona.

"Na predavanju će se govoriti o "stresu", odnosno o načinu na koji tijelo prevladava zahtjevnu ili nepoželjnu situaciju. Kad god smo u nekom nepovoljnom stanju (bilo da se radi o fizičkom ili mentalnom), naše tijelo pokušava održati homeostazu i zaštititi se od takvih događaja usvajajući određene 'promjene'.

U kineskoj medicini tijelo, um i emocije sastavna su cjelina u kojoj su unutarnji organi glavna sfera ovog utjecaja i izravan uzrok bolesti. Također osjećaji postaju uzrok bolesti kada preuzimaju naš um i tek kad su dugotrajni ili intenzivni. Kineska medicina bavi se emocijama samo kad su uzročnici bolesti ili kada pokazuju simptome. Svaka emocija odražava određenu mentalnu energiju koja se odnosi na relevantni unutarnji organ.

Kaže se da svaka emocija posebno utječe i na cirkulaciju energije odnosno Qi-ja u tijelu. Učinak emocije ovisi i o tome je li emocija izražena ili potisnuta. To će ovisiti i o otpornosti pojedine osobe na razne stresore", kaže se u pozivnici organizatora.