Akvarel u Grazu osvojio broncu

Akvarel u Grazu osvojio broncu

Na međunarodnom natjecanju malih a cappella sastava Vokal.total 2015, održanom od 20. do 24. srpnja u Grazu osječki vokalni sastav Akvarel osvojio je brončanu diplomu u pop kategoriji.

Vokal.total jedno je od najprestižnijih svjetskih natjecanja, a ove godine okupilo je sudionike iz Slovenije, Njemačke, Koreje, Italije, Austrije, Latvije, Švicarske, Finske i Češke. Akvarel je u toj bogatoj konkurenciji bio jedini predstavnik iz Hrvatske. Natjecanje je održano u nekoliko kategorija: jazz, comedy, klasična kategorija, beatbox i pop, u kojoj je sudjelovao osječki sastav. Zlatnu diplomu u kategoriji u kojoj je Akvarelu pripala jedna od brončanih, osvojio je korejski sastav Zenith.
11751410_1636007013334115_2238180357338487561_n-1.jpgAkvarel se predstavio s tri strane i dvije domaće skladbe, od kojih je jedna autorski rad njihovog člana Davora Solanovića u aranžmanu Krešimira Pajtlera i Olje Dešića.
„Bila nam je čast nastupati među sastavima ovog kalibra, a najfascinantnija od svega bila je činjenica da cijela organizacija u isto vrijeme odiše profesionalošću i potpunom opuštenošću. Graz nas je oduševio i srećom, osim puno posla, imali smo i vremena za opuštanje. A u dobrome društvu ni posao ni zabava ne padaju teško“, rekla je Marina Hlupić, tajnica Akvarela. Ozana Tomić, umjetnička voditeljica Akvarela istaknula je da su i Grad Osijek i Osječko-baranjska županija podržali odlazak Akvarela u Graz putem programa javnih potreba u kulturi. „Sve što smo u Grazu vidjeli i čuli bit će dodatna motivacija za usavršavanje i promicanje osječke a cappella scene“, dodala je Tomić.