Anto Đapić: "Ne možemo ono što smo kupili za 18 prodavati po 6 kuna"

Anto Đapić: "Ne možemo ono što smo kupili za 18 prodavati po 6 kuna"

Različite procjene vrijednosti zemljišta koje će Grad Osijek prodati na javnome natječaju razlog su odgode za danas najavljene sjednice Gradskog vijeća Osijeka. Na tome zemljištu planira se graditi stadion i kampus Nogometnog kluba Osijek.

Prema prvoj procjeni dugogodišnjeg gradskog procjenitelja vrijednost zemljišta je bila 9 milijuna kuna, a na ponovljenoj procjeni 6 milijuna kuna. Obje procjene gradsko povjerenstvo za procjene vrijednosti nekretnina proglasilo je nezakonitima te je treću procjenu obavio zagrebački procjenitelj. Prema toj posljednjoj procjeni zemljište vrijedi manje od 900 tisuća kuna.

I tu, kaže Đapić, nastaje problem. "Riječ je o 15,5 hektara prvoklasnog gradskog zemljišta na Pampasu, 15 metara udaljenom od rijeke Drave i 110 metara od tramvajske pruge u Strossmayerovoj ulici. Iako smo snažno poduprli restrukturiranje i prodaju Nogometnog kluba Osijek, svjesni da jak Nogometni klub Osijek znači i jak Grad Osijek, na javni natječaj ne možemo ići s cijenom koja je manja od one po kojoj smo od države otkupili zemljište. 2006. smo ga platiti 18 kuna po četvornom metru, a sad bi ga trebali prodavati po 6 kuna."

Predsjednik Gradskog vijeća objasnio je da procjena vrijednosti za Grad nije obezujuća, ali da se javni natječaj za prodaju neće objavljivati dok mišljenja o cijeni ne usuglase predstavnici svih političih stranka u Gradskom vijeću Osijeka. 

"Želimo da iz ovog posla svi izađu zadovoljni - i NK Osijek i Grad Osijek u čijoj je riznici svaka kuna prijeko potrebna", zaključio je predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Anto Đapić.  

33. Sjednica gradskog vijeća Osijeka,najavljeno je,održat će se u ponedjeljak, 3. travnja.

 

 -

Predsjednik GV Osijeka Anto Đapić