Antonija Jozić bit će kandidatkinja HDZ-a za požeško-slavonsku županicu

Antonija Jozić bit će kandidatkinja HDZ-a za požeško-slavonsku županicu Antonija Jozić bit će kandidatkinja HDZ-a za požeško-slavonsku županicu

foto: Davor Lončarić

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je tijekom posjeta Požeško-slavonskoj županiji objavio kako će gradonačelnica Požege Antonija Jozić biti kandidatkinja HDZ-a za požeško-slavonsku županicu. Na sljedećim će izborima HDZ imati tri kandidatkinje za županice, rekao je Plenković.

Osim u Požeško-slavonskoj županiji, HDZ će kandidirati žene za županice i u Karlovačkoj i Istarskoj županiji, rekao je Plenković. Predstavio je i Željka Glavića, bivšeg ravnatelja požeške bolnice bolnice koji će biti kandidat stranke za gradonačelnika Požege. Marija Šarić bit će kandidatkinja za gradonačelnicu Pleternice.

Predstavljajući Antoniju Jozić, Plenković je naveo kako je siguran da će onda odlične rezultate postignute tijekom upravljanja Pleternicom prenijeti i na Požeško-slavonsku županiju. Istaknuo je kako su reformom županija, gradovi i općine povećali prihode za 100 posto, od 212 milijuna eura iz fondova Europske unije 208 milijuna eura različitih potpora uloženo je u mandatu ove vlade, a kada je u pitanju mjera za očuvanje radnih mjesta u pandemiji koronavirusa isplaćeno je 110 milijuna kuna za 12 tisuća radnika u Požeško-slavonskoj županiji. Plenković je dodao kako je Pleternica jedan od najagilnijh gradova u povlačenju novca iz Europske unije, a najavio je i snažnu potporu Vlade budućoj upravi u Požeško-slavonskoj županiji.

Odgovarajući na novinarska pitanja potvrdio je kako će sutra biti na ispraćaju gradonačelnika Zagreba Milana Bandića te kako će uskoro biti poznato rješenje za izbor predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Osvrćući se na veliki dug veledrogerijama, premijer Plenković je rekao da građani neće ostati bez lijekova, a podsjetio je kako je krajem prošle godine isplaćeno 1,34 milijarde kuna veledrogerijama te dodatnih 300 milijuna kuna vezanih uz distribuciju lijekova. Za racionalno poslovanje odgovorni su svi u bolnicama na nacionalnoj i županijskim razinama, a ministri Beroš i Marića nastavit će tražiti rješenja za dugove veledrogerijama, rekao je Plenković. Na kraju je još jednom potvrdio kako je Davor Filipović "sjajan kandidat za gradonačelnika Zagreba koji zna detaljno sve gradske teme i o gradskim financijama i ima jasnu viziju policentričnog razvoja Zagreba".

 

U nastavku poslušajte izjave premijera Plenkovića te Antonije Jozić i Željka Glavića. 

Andrej Plenković - izjava Pleternica

Antonija Jozić i Željko Glavić