Anušić na čelu Saborskog odbora za ratne veterane

Anušić na čelu Saborskog odbora za ratne veterane Anušić na čelu Saborskog odbora za ratne veterane

Danas je Hrvatski sabor na redovitoj sjednici potvrdio članove i čelne ljude Saborskih odbora. Saborskim odborom za ratne veterane u 9. sazivu Hrvatskog sabora predsjedat će Ivan Anušić zastupnik iz Osječko-baranjske županije.

„Iznimna mi je čast, kao dragovoljcu i branitelju Domovinskog rata, predsjedati Saborskim odborom za ratne veterane. Hrvatska demokratska zajednica iskazala mi je veliko povjerenje ovim imenovanjem. Temelj moderne Hrvatske su hrvatski branitelji i Domovinski rat", izjavio je nakon imenovanja Ivan Anušić.
"Moramo spojiti i integrirati braniteljsku zajednicu kroz odgovarajuću skrb o našim braniteljima. Hitno nam je potreban novi Zakon o hrvatskim braniteljima. Svim braniteljima moramo omogućiti pravnu sigurnost, te voditi posebnu brigu o djeci poginulih i nestalih branitelja. I 25 godina poslije Domovinskog rata, još je uvijek veliki broj naših heroja za kojima se traga. Moramo ih intenzivnije tražiti. Naša je zadaća Ustavom zaštititi vrijednosti branitelja i Domovinskog rata, ali i sve ostale žrtve totalitarnih režima“, izjavio je Ivan Anušić danas u Hrvatskom saboru. 
sabor.jpg