Anušić šef izbornog stožera K. Grabar Kitarović?

Anušić šef izbornog stožera K. Grabar Kitarović?

Foto: FB Ivan Anušić

Prema današnjim medijskim napisima, HDZ-ov osječko-baranjski župan Ivan Anušić najizgledniji je kandidat za šefa izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović. Anušić tu informaciju danas nije potvrdio, ali nije ni opovrgnuo.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, javljaju mediji, posljednjih dana obavlja razgovore i sastavlja svoj izborni stožer za predsjedničku utrku u koju će se formalno uključiti u rujnu. Već je obavila razgovore s predsjednicima HDZ-ovih županijskih organizacija, a prema napisima, šef njezinog izbornog stožera trebao bi biti Ivan Anušić, osječko-baranjski župan i šef županijskog HDZ-a. Anušić je, kako se doznaje, predsjedničin izbor, a budući da dolazi iz demografski opustošene Slavonije, da je HDZ prvi put nakon niza godina s njemu dobio župana u Osječko-baranjskoj županiji i da dobro kotira u desnom biračkom tijelu, to nimalo ne čudi.
"To još nije definirano. Ja ću svakako biti dio kampanje, dio stožera, dio svih onih ljudi koji će voditi sve što je potrebno kako bi se ta kampanja dovršila u najboljem smislu, da rezultira pobjedom Kolinde Grabar Kitarović. Ja ću, svakako, raditi svoj posao, kao i svi župani, svi gradonačelnici i načelnici koji su iz redova HDZ-a i svi naši članovi. Kako će se sve posložiti, za to ima vremena, vidjet ćemo. Prvo predsjednici treba dati vremena da posloži sve onako kako ona misli da treba posložiti da bi stožer bio najkvalitetnije sastavljen i, naravno, da objavi svoju kandidaturu", izjavio je Anušić. Na upit našeg novinara hoće li ga prihvatiti, ponudi li mu se, čelno mjesto u izbornom stožeru Anušić je odgovorio: "Ja u ovom trenutku sam spreman raditi sve što se pred mene stavi kao zadatak, posebice ako mi taj zadatak daju stranka i predsjednica."