Đapić obećao novu tramvajsku prugu

Đapić obećao novu tramvajsku prugu Đapić obećao novu tramvajsku prugu

Predsjednik stranke Desno Anto Đapić smatra da je Projekt Slavonija više dio predizborne kampanje nego realnost i u tom projektu ne vidi Osijek. "Mi se oslanjamo na vlastite snage i na naše projekte", ističe Đapić na konferenciji za novinare.

Do projekta produženja postojeće tramvajske pruge od Mačkamame do Centralnoga groblja stranka Desno došla je na temelju provedenih anketa i želja im je da se podigne životni standard obližnjeg naselja Brijesta. Osim tramvaja do groblja Đapić je najavio da će, ako opet bude gradonačelnik Osijeka, produžiti i biciklističku stazu do Brijesta te mjesni društveni dom. "To nije ekonomska kategorija, no posao gradske uprave nije samo poslovati s ekonomskom računicom nego voditi brigu o životnom standardu građana", rekao je danas na konferenciji za novinare Anto Đapić. Dodao je da Grad Osijek to može učiniti samostalno jer ima svu potrebnu infrastrukturu, ljude i građevinsku operativu, a novac se može osigurati i kreditima i sredstvima konsolidiranog gradskog proračuna. "Mora se raditi, ne smije se samo sjediti", izjavio je Đapić.

Đapić procjenjuje kako bi tramvajska pruga između Bikare i Zelenog polja s pripadajućim podvožnjakom te pruga do Centralnoga groblja koštali oko 150 milijuna kuna. 

Govoreći o jučerašnjoj sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i zapadni Srijem Đapić je rekao kako pozdravlja svako novo ulaganje u Slavoniju, no tvrdi kako se nijedan od spomenutih projekata ne odnosi na grad Osijek. Dodao je kako tu ima dosta nepoznanica, a državni proračun nije predvidio nijednu veću investiciju koja bi se mogla povezati s Projektom Slavonija koji je pokrenula aktualna Vlada. "Vrijeme će vrlo brzo pokazati jesu li ove najave tek dio dobro osmišljene i upakirane predizborne kampanje ili su realnost", rekao je Đapić. Kao primjer lošeg odnosa prema Slavoniji ponovo je istaknuo slučaj Osječkog ljeta kulture koje ove godine od Ministarstva kulture nije dobilo ni kune za razliku od Dubrovačkih ljetnih igara kojima će dati 5,5 milijuna kuna. "Milijarde očekujemo iz europskih fondova, a nemamo par stotina tisuća za kulturu u Osijeku. Nadam se da nećemo te novce čekati unedogled", zaključio je Anto Đapić. 

Anto Đapić o tramvajskoj pruzi i Projektu Slavonija