Arheološka istraživanja na gradilištu Prehrambeno tehnološkog fakulteta

Arheološka istraživanja na gradilištu Prehrambeno tehnološkog fakulteta Arheološka istraživanja na gradilištu Prehrambeno tehnološkog fakulteta

fo

U Kampusu osječkog Sveučilišta prigodno je obilježen početak zaštitnih arheoloških istraživanja na prostoru gradnje nove zgrade Prehrambeno tehnološkog fakulteta .

Završetak je to projekata u zapadnom dijelu Kampusa, kaže prorektor za strategiju razvoja i prostornog planiranja osječkog Sveučilišta, Damir Markulak, a prodekan za znanost Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, Jurislav Babić, kaže da će novi prostori za rad riješiti problem ustanove koji je u proteklih 45 godina nerijetko radila na više lokacija i u neuvjetnim prostorima. Podsjetimo, u Kampusu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera planirana je gradnja novih objekata dvaju osječkih fakulteta – Elektrotehničkog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta. Senat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera na svojoj je 3. sjednici izdao suglasnost za dvije odluke vezane uz taj projekt.Tada je oslučeno da se provede postupak javne nabave za usluge zaštitnih arheoloških iskopavanja. Dvije nove zgrade će se nalaziti u zapadnom dijelu Kampusa, odmah pokraj nove zgrade Građevinskog fakulteta. Osim provedbe zaštitnih arheoloških iskopavanja, putem natječaja dobit će se idejni i glavni projekt za novi objekt  Prehrambeno-tehnološkog fakulteta te ga kandidirati za dobivanje financijskih sredstava iz fondova Europske unije. Radovi će, očekuje se, biti završeni u sljedećih 5 godina.

arheolozi