"Ars Danubia" u Erdutu

"Ars Danubia" u Erdutu

Jubilarni, 15. umjetnički susreti „Ars Danubia 2014.“ održavaju se ovog vikenda u Erdutu.„Projekt "Ars Danubia" započet je nakon mirne reintegracije sa željom da se oživi kulturni i umjetnički život hrvatskog Podunavlja, a tijekom godina u umjetničkim je susretima sudjelovalo više od stotinu akademskih slikara, kipara, glumaca i fotografa iz desetak europskih zemalja. Radovi nastali na susretima izloženi su diljem Hrvatske,“ ističe predsjednik Udruge ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut, Predrag Stojčić.

ars-danubia-tanjina.jpg

Stojčić posebno izražava zadovoljstvo što se dodatno proširila suradnja s Umjetničkom akademijom. Tako će priredba u petak, 26. rujna, početi izložbom lutaka studenata osječke Akademije te doniranih lutaka Rije Trdin pod nazivom „Šokci“. U nastavku programa biti će izvedena lutkarska predstava „Potraga za dijamantnom suzom“, završni rad preddiplomskog studija glume i lutkarstva, a zatim i projekcija filma „Brane Crlenjak: umjesto fotografija, kotlić“.
U subotu će se nastaviti slikarski program pod umjetničkim vodstvom Marka Živkovića, a studenti likovnoga odsjeka Umjetničke akademije postavljaju izložbu „Mozak u umjetnosti“. U vinogradu Izletišta Stojčić u večernjim će satima biti prikazan animirani film „Ptica“ autorice Martine Liović . Sudionike i goste zabavljati će TS "Šokci" i rock sastav "Zvučni zid".
Stojčić podsjeća da je Udruga proteklih godina pomagala i razne humanitarne projekte, poput uređenja interijera vukovarske bolnice i obnove erdutske crkve Svih Svetih. Kao i prethodnih godina, "Ars Danubia" dobila je podršku i Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, a sama Županija pokrovitelj je kolonije.

ars-danubia1.jpgars-danubia2.jpg

Program, 26. rujna, petak

10 -11 sati ; okupljanje studenata umjetničke akademije u Osijeku -
U programu sudjeluju: Dorian Trepić, Mia Stark i Ivan Bogović pod umjetničkim
vodstvom Marka Živkovića
19 sati ; Svečano otvaranje
19.30 sati; - Izložba lutaka studenata umjetničke akademije u Osijeku
- Izložba doniranih lutaka Rije Trdin pod nazivom „Šokci“ - Lutkarska predstava „Potraga za dijamantnom suzom“, završni rad preddimplomskog studija glume i lutkarstva; Igraju: Ivan pokupić, Vanja Jovanović, Goran Vučko i Marijana Matoković
20 sati ; Nastup TS „Šokci“ iz Osijeka 21 sat; Film u vinogradu - Projekcija dokumentarnog filma „Brane Crlenjak: umjesto fotografija, kotlić“

27. rujna, subota

10-11 sati; nastavak slikarskog dijela programa
18 sati; izložba projekta „Mozak u umjetnosti“ studenata likovnog odsjeka umjetničke akademije u Osijeku
19 sati; Film u vinogradu - projekcija animiranog filma „Ptica“ studentice Martine Liović
20 sati: Nastup rock sastava „Zvučni zid“

Ars Danubia-dekanica UAOS