Aurea fest Požega na Trgu Svetog Trojstva

Aurea fest Požega na Trgu Svetog Trojstva

foto: facebook Aurea fest Požega 2018.

HRT Radio Osijek izravno će prenositi Aurea fest popularne glazbe u petak, 31. kolovoza, u 20,30 te Zlatne žice Slavonije u nedjelju, 2. rujna u 20.30 sati, kada autoru najslavonskijeg teksta s prošlogodišnjeg festivala darujemo bisernicu.

Četvrtak, 30. kolovoza:

Festival običaja i kulturne baštine je manifestacija s kojom će biti službeno otvoren ovogodišnji Aurea Fest Požega. Program započinje svečanom povorkom od Željezničkog kolodvora do Trga sv. Trojstva, gdje nakon otvorenja u 19 sati slijedi tradicionalna berba grožđa i nastupi KUD-ova na glavnoj pozornici te Izbor najgizdavije šokice, koje ove godine dolaze iz cijele Slavonije.

U glazbenom dijelu programa četvrtak je rezerviran za 4. Aurea jazz fest na prostoru bivšeg atletskog stadiona iza zgrade Gimnazije, s početkom u 20,30 sati. Kao domaćin, festival će već tradicionalno otvoriti Big band Požega & gosti, među kojima je i Marko Tolja s novim swing obradama domaćih pop i rock hitova. Drugi izvođač Aurea Jazz festa je grupa Cubismo.

Oko ponoći na lokaciji Platinum IN započet će  Aurea Fest elektronske glazbe, gdje će se predstaviti domaća house senzacija PEZNT te DJ Pintha Indahouse i DJ Topa.

Petak, 31. kolovoza:

Nezaobilazna manifestacija u vrijeme festivala je Fišijada u Parku kraj Orljave gdje će od 11 sati započeti natjecanje u spravljanju fiš-paprikaša, sa sudionicima iz cijele Slavonije.

U glazbenom dijelu, na središnjem gradskom Trgu od 20,30 sati započinje Aurea Fest Popularne glazbe. Predstavit će se 19 sjajnih izvođača poput Vanne, Mie Dimšić, Marka Tolje, Vigora, Igora Delača, Fluentesa, Marka Kutlića, Domenice & Kedže, Nene i Nikoline Belan i brojnih drugih.  Neke od pjesama koje će biti izvedene na Aurea festu već su predstavljene i veliki su hitovi na top ljestvicama, a isto se ove jeseni očekuje od pjesama koje će svjetlo dana ugledati upravo u Požegi.

Po završetku događanja na Trgu sv. Trojstva, program se seli od 20,30 sati na prostor bivšeg atletskog stadiona, gdje nas očekuje prvi Aurea Urban Fest. Nastupit će 3 odlična banda: TBF, Brain Holydays i Justin’s Johnson.  Cijena ulaznice je pristupačnih 20 kuna, a u pretprodaji su u TZ Grada Požege te u Caffe baru Teatro i Pizza Lounge Baru Bolte.

Subota 1. rujna:

Na Trgu sv. Trojstva u subotu nas od 19,30 sati očekuje finale Super glasa. Prošle godine Super glas je izazvao velik interes, pa su se tijekom nekoliko mjeseci ove godine natjecali učenici osnovnih škole s područja Požeško-slavonske županije, a u sedam emisija popraćen je njihov put do finala na Trgu sv. Trojstva.

U glazbenom dijelu očekuje nas tri koncerta. U dvorani Glazbene škole Požega nastupit će najveća regionalna i svjetska zvijezda sevdaha Amira Medunjanin, čiji je koncert rasprodan u rekordnom roku.

Na Trgu sv. Trojstva ove će godine koncertnu večer održati Petar Grašo s početkom u 22 sata, kojemu će predgrupa biti odlični požeško-brodski band Dominik & co. Cijena ulaznice je povoljnih 20 kuna, a u pretprodaji se mogu kupiti u TZ grada Požege te Caffe Baru Teatro i Pizza Lounge Baru Bolte.

Po završetku koncerta Petra Graše, u pješačkoj zoni u ponoć počinje prvi Aurea Retro Party  uz jedan od najdugovječnijih europskih tribute bendova, riječki The Beatles Revival Band.

Nedjelja 2. rujna:

Posljednji dan rezerviran je za tradicionalne Zlatne Žice Slavonije na Trgu Sv. Trojstva u Požegi, s početkom u 20,30 sati. U festivalskom dijelu nastupit će Miroslav Škoro, koji se nakon dugo godina vraća sa izvornom tamburaškom pjesmom, zatim Slavonske lole, Stjepan Jeršek Štef, Ćiro Gašparac, Slavonski Dukati, Kristali, Dike i mnogi drugi, a po završetku festivala Zlatne žice Slavonije, nekadašnji Zlatni dukati, danas Najbolji hrvatski tamburaši, na Trgu Sv. Trojstva s početkom u 22,30 sati održat će koncert povodom svojih 30 godina postojanja.

Ovogodišnji televizijski voditelji festivala su Martina Validžić i Frano Ridjan, voditelji HTV-ove emisije „Dobro jutro, Hrvatska“.

Hrvatski radio osigurat će izravni prijenos na svom prvom i drugom programu, a Radio Osijek će se uključiti u izravni prijenos te tijekom Zlatnih žica Slavonije dodijeliti nagradu za najslavonskiji tekst s prošlogodišnjeg festivala, što je tradicija duga 25 godina.

Dječji festival već nekoliko godina zaredom na Trgu sv. Terezije okuplja sjajne programe kroz sve dane Festivala, a prvi dan otvara Glazbena radionica Nota u pokušaju obaranja Guinnessovog rekorda u izvođenju pjesme „We will rock you“ u četvrtak od 17 sati.

Svaki dan od 19 sati u Šetališnoj zoni Ulični festival zauzima svoje mjesto te će se na Pozornici powered by Kutjevo izmjenjivati tamburaški sastavi i drugi bandovi uz šaroliku ponudu rukotvorina, domaćih proizvoda, nastup uličnih zabavljača i nagradne igre uz voditelja Borisa Benčića.  Sva četiri dana u pješačkoj zoni nastupit će tamburaški sastavi Rubato, Arteški bunar, Zlatna dolina a kao šećer na kraju u nedjelju od 23 sata koncert požeškog benda Electric Porn.

izvor: aurea-fest.com