Aurel Benović brončani u Kopru

Aurel Benović brončani u Kopru

tekst i foto HGS

Mladi hrvatski gimnastičar Aurel Benović u finalu Svjetskog kupa u Kopru osvojio je treće mjesto partera. Benoviću je ovo bilo drugo seniorsko finale, a nakon prošlotjednog odličnog sedmog mjesta u Osijeku, već je uspio osvojiti svoju prvu medalju.

18-godišnji Osječanin Aurel Benović nakon sjajnog četvrtog mjesta u kvalifikacijama, u finalu Svjetskog kupa u susjednoj nam Sloveniji uspio se popeti stepenicu više. Kao što je i najavljivao, u finalu partera izveo je svoju vježbu početne ocjene 6.1 te osvojio ukupnu ocjenu 14.200, što je bilo i više nego dovoljno za prvo odličje njegove seniorske karijere: "Jako sam sretan i zadovoljan s odrađenom vježbom, pogotovo jer sam išao na sve ili ništa. Radio sam jednu od svojih težih vježbi i uspio sam izdržati pritisak te ju odraditi od početka do kraja bez prevelikih grešaka. Iskreno, još ni sam ne vjerujem da sam uzeo broncu. Kako sam na početku godine bio ozlijeđen, i kako se dugo povlačila ta ozljeda, mislili smo kako vjerojatno ništa od ove godine, ali ja sam dokazao upravo suprotno. Zbog toga sam najsretniji. Kao i zbog toga što sam rekao da idem po svoju prvu medalju i što sam ju uspio osvojiti", prezadovoljan je nakon osvajanja brončane medalje bio Aurel.

Prvo mjesto finala partera zauzeo je Čileanac Tomas Gonzalez (14.600), dok je drugoplasirani bio Kazahstanac Milad Karimi (14.600).