Autobusi za odlazak na posao - detaljne upute

Autobusi   za odlazak na posao - detaljne upute

Foto: HRT/Tanja Bosanac

Novim mjerama u borbi protiv koronavirusa javni gradski prijevoz je obustavljen, ali je u dogovoru s mjerodavnima GPP organizirao izvanredni prijevoz autobusima koji će moći koristiti samo oni s radnom obvezom i radnike onih tvrtki koje su iskazale potrebu za minimalnim potrebama njihovog prijevoza.

Obavijest iz Gradskog prijevoza putnika Osijek prenosimo u cijelosti:

"Obzirom na brojne upite naših sugrađana o uvjetima korištenja javnog prijevoza, ovim putem javnost dodatno izvješćujemo o načinu funkcioniranja sustava javnog gradskog prijevoza u uvjetima obustave.

Kako je na temelju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Gradski prijevoz putnika d.o.o. Osijek od 22. ožujka 2020. privremeno obustavio javni gradski prijevoz na području svog operativnog djelovanja, a na temelju izražene potrebe osiguranja prijevoza za radnike koji imaju radnu obvezu i ne mogu svoj posao obavljati od kuće, GPP je od 23. ožujka 2020. organizirao izvanredni prijevoz autobusima.
Vozni red odobren je od strane Županijskog stožera civilne zaštite, te je organiziran na način da se obavlja dovoz na posao od 05:00 do 08:00 sati, a odvoz sa posla od 14:00 do 18:00 sati, te za treću smjenu od 21:00 do 22:00 sata, prema rasporedu objavljenom na mrežnim stranicama GPP-a.
Da bi se uopće mogao uspostaviti izvanredni prijevoz, GPP je morao osigurati određene uvjete, kao što su stalna sveobuhvatna dezinfekcija vozila koja izlaze na promet, dodatna dezinfekcija od strane zaposlenika GPP-a tijekom dnevnog prometovanja, te osiguranje vozača od širenja zaraze na način da se ukinula svaka prodaja karata kod vozača.
Također, strogo je zabranjen ulaz u vozila javnog gradskog prijevoza svim kategorijama putnika koje ne koriste opće, tzv. radničke kartice, odnosno svim korisnicima koji ne posjeduju POTVRDU koju im je izdao poslodavac, a odnosi se na radnu obvezu.
Sukladno navedenom, pri ulasku u vozilo korisnicima su vidno istaknute sljedeće upute:
1. obvezna dezinfekcija ruku na dozatoru kod ulaznih vrata
2. obvezna prijava valjanom karticom
3. korisnik mora posjedovati PROPUSNICU koju mu je izdao poslodavac sukladno uputama Stožera civilne zaštite.

Za potrebe nadopune mjesečnih i isteklih godišnjih radničkih karata, od 25. ožujka do 5. travnja otvoreno je prodajno mjesto u C. HADRIJANA 1 (Remiza).
Radno vrijeme: pon – pet 8:00 do 15:00 sati.
Također, radnici mogu nadopuniti svoje mjesečne (ne i godišnje) karte i na prodajnim mjestima Tiska."