Ava Max: "So Am I"

Ava Max:             "So Am I"

izvor: Profimedia

Uvjerljiva pobjeda u izboru Hita tjedna otišla je u ruke Avi Max, mladoj pjevačici u usponu, koja neodoljivo podsjeća na Lady Gagu. Novi Hit tjedna Radio Osijeka je pjesma "So Am I" .

Ava Max rođena je 1994. godine u Milwaukeeju kao Amanda Koci, dijete albanskih imigranata s kojima se u dobi od osam godina seli u Virginiju. Glazba i zabava upisani su joj u genima; majka joj je prije emigracije bila operna pjevačica, otac je svirao klavir, dvojica ujaka svirala su u bendovima, a djed joj je bio komičar koji je pred svoju publiku izlazio sa šminkom klauna. Iako ju je otac kao malu vodio u operu, ona je fanatično obožavala Britney Spears i sanjala da će postati pop pjevačica.

U trenucima u kojima popularnom glazbom dominiraju usporene i melankolične pjesme s tragovima R&B-ja, pomalo je neobična popularnost 'pumpalice' kakve su obilježile početke karijere Lady Gage ili Katy Perry, no Ava Max, unatoč ranijim neuspješnim pokušajima, vjerovala je u uspjeh pjesme 'Sweet but Psycho'.

 

U svom novom singlu 'So Am I' slavi individualnost, prihvaća osobitosti i mane koje nas čine jedinstvenima, a nadahnuta je lošim utjecajem društvenih medija koji nas prisiljavaju da se stalno uspoređujmo s drugima.

Za spot ove pjesme nadahnulo ju je osobno iskustvo maltretiranog djeteta koje je izbačeno iz sedmog razreda nakon što se suprotstavilo nasilniku.

'U mom je videu srednja škola iz snova, fantazija o školi kakvu svi priželjkujemo', kaže Ava.

 

izvor: tportal.hr